Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κινήματος, «αποτύπωσαν στο σώμα τους τον αριθμό “269” – τον αριθμό που επέλεξε η βιομηχανία γάλακτος να δώσει σε μια αγελάδα, ώστε να την μετατρέψει σε ένα από τα 150 δισεκατομμύρια ανώνυμα, απρόσωπα θύματα, τα σώματα των οποίων χρησιμοποιούν οι άνθρωποι εξαιτίας του εγωισμού, της αδιαφορίας και της απληστίας τους».
Στη συγκεκριμένη πράξη προέβησαν δύο μέλη, τα οποία χαρακτηρίζουν την ενέργειά τους ως μια «πράξη αλληλεγγύης και διαρκούς υπενθύμισης των δεινών που βιώνουν τα ζώα στα χέρια των ανθρώπων.Ελπίζουμε να καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να του δημιουργήσουμε συμπόνια για όλα αυτά τα φοβισμένα και βασανισμένα ζώα που τα ουρλιαχτά του φόβου και του πόνου τους ακούγονται μόνο μέσα στους αιματοβαμμένους τοίχους των σφαγείων».
Το κίνημα 269life άρχισε να δραστηριοποιείται τον Φεβρουάριο του 2014 στην Αθήνα, «από άτομα τα οποία διακατέχονται από το όραμα της ολικής απελευθέρωσης των ζώων».
Όσον αφορά στην ιστορία του, ανάγεται στις 2 Οκτωβρίου 2012, «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων Φάρμας», ημέρα κατά την οποία, στην Πλατεία Ράμπιν στο κέντρο του Τελ Αβίβ (Ισραήλ), ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων πραγματοποίησαν «μια πράξη αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης υπέρ των ζώων που γίνονται θύματα της εκμετάλλευσης από τον άνθρωπο».
Οι ακτιβιστές έκαναν branding (μαρκαρίστηκαν) με ένα καυτό χάλυβα, με τον ίδιο τρόπο που μαρκάρονται τα εκτρεφόμενα ζώα στις βιομηχανίες όλου του κόσμου.
Ο αριθμός 269, ο οποίος μέσω του πυρωμένου χάλυβα που μαρκαρίστηκε στο δέρμα τους, ήταν ο καθορισμένος αριθμός που είχε ένα μοσχάρι σε μια γαλακτοκομική μονάδα παραγωγής του Ισραήλ.
Δείτε το βίντεο:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Στους 25 ανέρχονται οι επιζώντες από συντριβή αεροπλάνου στο Καζακστάν
• Αρχιεπίσκοπος: Να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις