ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Δέκα χρόνια μετά το διπλό φονικό που συγκλόνισε το παγκύπριο, ο μοναδικός επιζών, Κλεόπας Κουλουμά, σε μια κατάθεση ψυχής, μιλά στο Podcast του ThemaOnline και τον Μίμη Χριστοφόρου, για όλα όσα συνέβησαν εκείνο το μαύρο πρωινό της 18ης Ιουνίου 2014, αλλά και όσα βίωσε μετά τον τραγικό θάνατο της μητέρας και της αδελφής του. Των δικών του «Αγγέλων», όπως τους αποκαλεί.

Ο Κλεόπας, με δύναμη ψυχής, καταθέτει όλα όσα βίωσε και περιγράφει λεπτό προς λεπτό, τις δραματικές στιγμές μέχρι τη δολοφονία της μητέρας και της αδερφή του. Πλέον, 10 χρόνια μετά, στέκεται γερά στα πόδια του και μέσα από το βιβλίο που κυκλοφορεί σήμερα, ο ίδιος θέλει να στείλει τα δικά του μηνύματα σε όσους αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακά προβλήματα. 

Όσα έγιναν στις 18 Ιουνίου 2014 και το προφητικό όνειρο

«Ήταν το αντίο που δεν προλάβαμε να πούμε», αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που μας παραχώρησε. Με τρεμάμενη φωνή, ξαναζεί τις συγκλονιστικές στιγμές της 18ης Ιουνίου...

«Εκείνο το πρωινό που ξύπνησα, είπα στη μαμά μου ότι είδα ένα όνειρο, ότι ο μπαμπάς θα μας σκοτώσει όλους με μαχαίρι. Δεν με πίστεψε και μου ειπε να σταματήσω να λέω πελλάρες... Δεν πρόλαβε καν να φωνάξει, ήταν ακαριαίο»

«Φαινόταν ότι θα ακολουθούσε κάτι μεγάλο, όμως δεν ξέραμε πότε θα ήταν εκείνη η μέρα. Είδα τον πατέρα μου, να πυροβολεί τη μητέρα μου, την αδερφή μου. Έτρεχα να γλιτώσω. Προσποιήθηκα τον νεκρό, ακόμη κι όταν ο πατέρας-δολοφόνος με κλώτσησε για να δει αν είμαι ζωντανός». 

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη μητέρα του, η οποία δεν έδινε ποτέ διακαιώματα και ουδείς γνώριζει για τα προβλήματα στο σπίτι: «Πήγαινε με το χαμόγελο στα χείλη στη δουλειά και ποτέ δεν κατάλαβε κανείς, ότι μπορεί να ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή μπορεί να έτρωγε ξύλο από τον άνδρα της». 

To βιβλίο-μνημόσυνο στους αγγέλους του

Ο Κλεόπας προχώρησε στη συγγραφή βιβλίου με τίτλο «ΕΠΙΖΩΝ». «Ήταν χρέος μου να γράψω κάτι το οποίο θα μείνει στην κυπριακή κοινωνία. Πρόκειται για μια ιστορία που συγκλόνισε το παγκύπριο». 

Τα μηνύματα του εν λόγω βιβλίου είναι δυνατά και πρόθεση του συγγραφέα είναι να αφυπνίσει και να δώσει δύναμη, στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ώστε να μιλήσουν πριν το μοιραίο. 

Δείτε το podcast εδώ: 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top