LIKE ONLINE

Τα 5 red flags που αποδεικνύουν ότι συνομιλείτε με έναν stalker

Τα 5 red flags που αποδεικνύουν ότι συνομιλείτε με έναν stalker

To καλοκαίρι είναι η κατ’ εξοχήν εποχή του φλερτ και των ερώτων. Στην εποχή μας η πρόσωπο με πρόσωπο προσέγγιση στον έρωτα έχει εκκλείψει, γι’ αυτό ο περισσότερος κόσμος κάνει γνωριμίες μέσω εφαρμογών.

Ωστόσο, ο ειδικός σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, Trevor Cooke, στην ιστοσελίδα του τεχνολογίας και τρόπου ζωής EarthWeb προειδοποιεί τους ανθρώπους να μην αφήσουν την ανάγκη και την ανυπομονησία τους για έναν σύντροφο να τους αποπροσανατολίσει από το να εντοπίσουν τα σημάδια που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν ότι ο άνθρωπος με τον οποίο συνομιλούν είναι ένας πιθανός stalker.

Με το “Baby Reindeer”, τη σειρά που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού με την ιστορία stalking που ακολουθεί, να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής αυτόν τον καιρό, καλό είναι να γνωρίζουμε. Διαβάστε παρακάτω τα σημάδια.

Επιθετική επιμονή

Ένας άνθρωπος που κυνηγάει αυτό που θέλει μπορεί να είναι αξιοθαύμαστος, ειδικά αν στο φλερτ σας αρέσει να εκφράζουν έντονα και επίμονα το ενδιαφέρον τους. για πολλούς εργένηδες που θέλουν να εγκατασταθούν, ειδικά για εκείνους που αγαπούν να τους κυνηγούν. Αλλά όταν το φλερτ μετατρέπεται σε επιθετική επιμονή, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν ανησυχητικά.

«Αν ο άνθρωπος με τον οποίο συνομιλείτε ή έχετε μία σχέση στέλνει συνεχώς μηνύματα, ακόμη και αφού έχετε δηλώσει ότι είστε απασχολημένοι ή ότι χρειάζεστε χώρο, αυτό μπορεί να υποδηλώνει μια ανθυγιεινή εμμονή», μοιράστηκε ο ειδικός με τη Mirror. «Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να κλιμακωθεί σε μια αδιάκοπη ανάγκη για επικοινωνία, κάνοντάς σας να αισθάνεστε παγιδευμένες».

Απρόβλεπτη συμπεριφορά

Όταν ένα ραντεβού έχει απρόβλεπτες εναλλαγές στη διάθεση, δεν πρέπει να τις αγνοείτε, επειδή η συμπεριφορά αυτή μπορεί να υποδεικνύει «σημαντικά προειδοποιητικά σημάδια». Ο Cooke εξομολογήθηκε ότι αν οι ενέργειες του ατόμου αλλάζουν δραστικά από στοργικές σε εχθρικές – ή αν αντιδρά δυσανάλογα σε ένα μικρό ζήτημα – αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια «πιο επικίνδυνη, ασταθή συμπεριφορά».

Αδικαιολόγητες συναντήσεις

Αν κάποιος που γνωρίσατε σε μια εφαρμογή γνωριμιών και είχατε μια καλή συνεννόηση διαδικτυακά εμφανίζεται συνεχώς και τυχαία (χωρίς να έχετε δηλώσει εσείς το πού θα βρίσκετε) σε μέρη που πηγαίνετε- είναι μια προφανής κόκκινη σημαία ότι έχετε να κάνετε με έναν stalker.

Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο διώκτης μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις τους, γεγονός που αποτελεί «σαφή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και πιθανή απειλή για την ασφάλειά τους», δήλωσε η ειδικός.

Επεμβατικές ερωτήσεις

Μια από τις βασικές αρχές των γνωριμιών είναι οι ερωτήσεις, αλλά υπάρχει τρόπος να γίνουν χωρίς να φανούμε αδιάκριτοι ή και απειλητικοί για τον άλλο. «Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι το ραντεβού σας κάνει ερωτήσεις που σας κάνουν να νιώθετε άβολα ή σας φαίνονται παρεμβατικές, όπως η καθημερινή σας ρουτίνα, η κατάσταση της ζωής σας, η οικονομική σας κατάσταση ή οι προηγούμενες σχέσεις σας. Σε αυτή την περίπτωση, βρείτε μια διέξοδο από τη συζήτηση. Μπορεί να συλλέγει πληροφορίες για να σας χειραγωγήσει», συστήνει η ειδικός.

Τάσεις ελέγχου

Ένας άνθρωπος με τάσεις ελέγχου θα απαιτεί να γνωρίζει πού βρίσκεστε ανά πάσα στιγμή, με ποιον περνάτε τις ελεύθερες ώρες σας και θα σας υποδεικνύει πώς θα πρέπει να αξιοποιείτε το χρόνο σας.

«Οποιαδήποτε συμπεριφορά που επιδιώκει να περιορίσει την αυτονομία σας ή να σας απομονώσει από τους φίλους και την οικογένειά σας είναι μια σημαντική κόκκινη σημαία», προειδοποίησε η ειδικός σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο ύποπτος

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο ύποπτος

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top