ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Η πολιτεία θα συνεχίσει να είναι αρωγός στους στόχους του Πανεπιστημίου Κύπρου»

ΠτΔ: «Η πολιτεία θα συνεχίσει να είναι αρωγός στους στόχους του Πανεπιστημίου Κύπρου»

Η πολιτεία θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες του Πανεπιστημίου Κύπρου για την επίτευξη του οράματος και των στόχων του, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας την τελετή αποφοίτησης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι η κοινωνία επενδύει στη νέα γενιά καταρτισμένων επιστημόνων για να ενεργήσει προς όφελος της προόδου και της ευημερίας, μέσα από την εφαρμογή της τεχνογνωσίας, προς όφελος όλων των πολιτών.

Σημείωσε ότι η συνεχής άνοδος του Πανεπιστημίου Κύπρου καταγράφεται στις διεθνείς κατατάξεις, επιβεβαιώνοντας το σοβαρό και πολυεπίπεδο έργο που προάγεται και παράγεται από το ανθρώπινο δυναμικό του. Ενδεικτικά, είπε ότι μέσα από τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις των ακαδημαϊκών του, του επιστημονικού και ερευνητικού προσωπικού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει καταφέρει να διακριθεί στον τομέα της έρευνας, εξασφαλίζοντας σημαντικές χρηματοδοτήσεις.

Πρόσθεσε ότι μεγάλη επιτυχία του Πανεπιστημίου είναι και η συμμετοχή του στη Συμμαχία νέων Πανεπιστημίων για το μέλλον της Ευρώπης, με άλλα επτά πανεπιστήμια, με στόχο να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο ευρωπαϊκού πανεπιστημίου, το οποίο θα στηρίζεται στις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αρχές και θα έχει ως γνώμονά του την προσφορά προς την κοινωνία και τον άνθρωπο.

«Τα Πανεπιστήμια δεν είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα. Έχουν ως πρώτιστο στόχο να προσφέρουν στην κοινωνία και στον άνθρωπο», είπε. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε, η σημαίνουσα προσφορά του Πανεπιστημίου Κύπρου και των άλλων ιδρυμάτων, στην εξελικτική πορεία της κοινωνίας αναγνωρίζεται ως ύψιστης σημασίας από την πολιτεία. Υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες του Πανεπιστημίου για την επίτευξη του οράματος και των επιμέρους σκοπών και στόχων του».

Απευθυνόμενος στους αποφοίτους, τους προέτρεψε να συνεχίσουν «με πείσμα να ποτίζουν τα όνειρά» τους και να μη σταματούν να απλώνουν τις ρίζες τους, να χτίζουν γερά θεμέλια, για να φτάσουν εκεί που ονειρεύονται. Επίσης, τους προέτρεψε να έχουν επίγνωση της χαμένης παιδικής φαντασίας τους και να είναι ευρηματικοί στα προβλήματα και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν, αναζητώντας μια άλλη ματιά.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Αναστασίου εξέφρασε περηφάνεια για την ποιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, κάτι που πιστοποιούν και οι διεθνείς κατατάξεις, είπε. Σημείωσε, επίσης, την περηφάνεια του για το γενικότερο περιβάλλον που προάγει την καινοτομία, την έρευνα και θέτει τις βάσεις για την εξέλιξη των μελλοντικών επαγγελματιών.

Ανέφερε ότι «αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη, που μετουσιώνεται σε υπόσχεση, αλλά και διαβεβαίωση ότι εκπληρώνουμε τον υπέρτατο στόχο του ιδρύματος, που είναι να επιστρέφουμε το κάθε ευρώ του Κύπριου φορολογούμενου που μας εμπιστεύεται η πολιτεία στο πολλαπλάσιο, μέσα από ένα πολυεπίπεδο αποτύπωμα ακαδημαϊκής, οικονομικής κοινωνικής και πολιτιστικής διάστασης».

Ο κ. Αναστασίου είπε ότι στόχος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου είναι η τροχοδρόμηση μιας στρατηγικής πορείας που να εδράζεται στα στρατηγικά πλεονεκτήματα και το υφιστάμενο υπόβαθρο του Πανεπιστημίου και να συνδυάζει τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει ένα δημόσιο ακαδημαϊκό ίδρυμα με την εξωστρέφεια, τη διεθνοποίηση, τη διασύνδεση με την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την κοινωνία.

Κατά την τελετή δόθηκαν 499 πτυχία σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φρικτό έγκλημα στην Αμφιλοχία: 43χρονος σκότωσε τη γυναίκα του με κυνηγετικό όπλο

Υπόθεση Metamax: Υπό κράτηση ο 48χρονος ύποπτος - Εξακολουθεί να καταζητείται 63χρονος

Είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση στην Κύπρο; Οι αλλαγές που έρχονται και οι ποινές που ορίζει η νομοθεσία

Εδώ θα βρεις το χάρτη με όλα τα σημεία με σταθερές κάμερες στην Κύπρο - Λεπτομέρειες

Συνεχάρη τον Φειδία για την εκλογή του ο Έλον Μάσκ «Συγχαρητήρια» - Δείτε βίντεο

Ημικρανία με αύρα: Καινοτόμος έρευνα εντοπίζει πρωτεΐνες που οδηγούν σε υποσχόμενες θεραπείεςΥπ. Υγείας: Ζήτησε πρωτοβουλίες και πιέσεις σε Τουρκία από ΕΕ - διεθνή κοινότητα για Κυπριακό

Υπ. Υγείας: Ζήτησε πρωτοβουλίες και πιέσεις σε Τουρκία από ΕΕ - διεθνή κοινότητα για Κυπριακό

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα, ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε η Κύπρος να πάψει να αποτελεί το μοναδικό ευρωπαϊκό κράτος που τελεί υπό καθεστώς κατοχής, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός την Παρασκευή σε ομιλία του σε αντικατοχική εκδήλωση της Πολιτιστικής Κίνησης Ξυλοτύμπου για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top