ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: «Βαρύνουσα σημασία η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου» - Οι ποινές αν κριθούν ένοχοι από το Συνοδικό Δικαστήριο

Μονή Αββακούμ: «Βαρύνουσα σημασία η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου» - Οι ποινές αν κριθούν ένοχοι από το Συνοδικό Δικαστήριο

Προβληματισμοί γύρω από το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Αββακούμ και των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες για τους δυο μοναχούς.

Υπενθυμίζεται ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε προχθές την προσωποκράτηση για οκτώ ημέρες του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, Νεκτάριου.

Ο εν αργία αρχιμανδρίτης βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της συνωμοσίας για καταδολίευση, της κλοπής από αντιπρόσωπο, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, της κλοπής και παράνομης κατοχής περιουσίας, της ψευδής φορολογικής δήλωσης και της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

Ταυτόχρονα με τις έρευνες της Αστυνομίας και Δικαστηρίου που αφορούν ποινικά αδικήματα, υπάρχει σε εξέλιξη και η έρευνα της ανακριτικής επιτροπής η οποία παραδίδει τη σκυτάλη στο Συνοδικό Δικαστήριο.

Ο Γιάννης Αντωνιάδης, Γραμματέας Συνδέσμου Θεολόγων, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της διαδικασίας εξηγώντας ότι «Η αρχική εκτίμηση ήταν μέσα σε 15 μέρες θα έκλεινε ο κύκλος ανακρίσεων και θα οδηγείτο στο συνοδικό δικαστήριο και θα βρισκόταν η ανάλογη θεραπεία νωρίς».

Εν συνεχεία μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο κρίνει το Συνοδικό Δικαστήριο, καθώς πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική διαδικασία από αυτή του περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου.

Όπως ανέφερε ο κ.Αντωνιάδης για την Εκκλησία «Περισσότερη και βαρύνουσα σημασία παίζουν η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου , η εξαπάτηση των πιστών μέσω οικονομικών δοσοληψιών ότι αφορά άλλους συνανθρώπους μας οι οποίοι πιθανότατα να έχουν πέσει θύματα απάτης και εκμετάλλευσης σε μια αδύναμη στιγμή που βρίσκονταν στην ζωή τους».

Όσον αφορά τις ποινές ο κ.Αντωνιάδης ανέφερε ότι εάν το Συνοδικό Δικαστήριο κρίνει ότι είναι ένοχοι θα επιβληθεί κάποια ποινή. Οι ποινές είναι αυτή της καθαίρεσης και αυτή της αργίας επ'αόριστο.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top