ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από πυρκαγιές - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

Παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από πυρκαγιές - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

Κατά χάριν οικονομική βοήθεια θα παραχωρηθεί σε σχέση με τις ζημιές σε κατοικίες, οχήματα, επαγγελματικά υποστατικά, κ.ά., που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Κοινότητες Πολέμιου, Ψαθίου, Χούλους και Λεμόνας της Επαρχίας Πάφου στις 11 Ιουνίου 2024, και στις Κοινότητες Ύψωνα της Επαρχίας Λεμεσού και Φαρμακά της Επαρχίας Λευκωσίας στις 16 Ιουνίου 2024, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Εσωτερικών

Σημειώνεται ότι ως τελευταία ημερομηνία δήλωσης των ζημιών από τους πληγέντες από πυρκαγιές στις επαρχίες Πάφου, Λεμεσού και Λευκωσίας για παραχώρηση κατά χάριν οικονομικής βοήθειας στην οικεία Επαρχιακή Διοίκηση, καθορίστηκε η Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024.

Ως σημείο επαφής για τους πληγέντες, έχει ορισθεί ο οικείος Έπαρχος, στον οποίο οι επηρεαζόμενοι πολίτες θα πρέπει να αποταθούν, για να δηλώσουν τις ζημιές και να παράσχουν τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες.

Αναφέρεται ότι για σκοπούς διαχείρισης, συνεχίζεται η απογραφή και η εκτίμηση των ζημιών από συνεργεία Πολιτικών Μηχανικών και Τεχνικών των οικείων Επαρχιακών Διοικήσεων.

Όπου διαπιστώνεται ότι υπάρχει βλάβη σε έργα κρατικής ευθύνης συνεργεία της οικείας Επαρχιακής Διοίκησης, είτε μεριμνούν για την επιδιόρθωσή της, είτε ενημερώνουν την αρμόδια Αρχή για αποκατάσταση της βλάβης και επαναφορά της λειτουργίας των δημόσιων υποδομών, ώστε να διευκολυνθεί η διαβίωση των επηρεαζόμενων.

Σημειώνεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες πρόταση που υπέβαλε ο Υπουργός Εσωτερικών, στην οποία καταγράφονται συγκεκριμένα κριτήρια, βάσει των οποίων εξετάζεται το αίτημα και αποδίδεται η ανάλογη οικονομική βοήθεια.

Για μη αδειούχα υποστατικά περιγράφεται η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι επηρεαζόμενοι μέχρι τις 20 Ιουνίου 2025, για να μπορέσουν να λάβουν την οικονομική βοήθεια.

Η οικονομική βοήθεια εδράζεται στην πολιτική στήριξης των πληγέντων από το Κράτος ως μέτρο ανακούφισης και όχι πλήρους αποκατάστασης της ζημιάς, για αυτό προτρέπονται οι πολίτες να ασφαλίζουν την περιουσία τους έναντι καταστροφικών συμβάντων.  

Μετά την απογραφή, την εκτίμηση και την εξέταση του αιτήματος, θα καταβληθεί η οικονομική βοήθεια στους πληγέντες. Με την ολοκλήρωση της απογραφής των ζημιών, οι επηρεαζόμενοι μπορούν να προχωρήσουν με τις απαραίτητες ενέργειες για επιδιόρθωσή τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top