LIKE ONLINE

Γιατί όταν δεν θέτουμε όρια στη δουλειά καταλήγουμε φτωχότεροι

Γιατί όταν δεν θέτουμε όρια στη δουλειά καταλήγουμε φτωχότεροι

Προσπαθείτε όχι μόνο να είστε αναντικατάστατες στη δουλειά σας αλλά και να εκτιμήσουν την εργατικότητα και τις ιδέες σας αρκετά για να σας δώσουν αύξηση, ίσως ακόμα και προαγωγή.

Γιατί, τότε, συνεχίζετε να βγάζετε όλη τη «λάντζα» με τα ίδια χρήματα και από την ίδια θέση; Η ειδικός στη στρατηγική καριέρας Whitney Living απαντά πως όταν δεν θέτουμε όρια στη δουλειά καταλήγουμε με χειρότερη σωματική και ψυχική υγεία, λιγότερο ελεύθερο χρόνο αλλά και κακή οικονομική κατάσταση και εξηγεί το γιατί.

1. Δεν διεκδικούμε τίποτα: Μια διεκδίκηση, όπως το να ζητήσουμε αύξηση ή αλλαγή ωραρίου, σίγουρα μας βγάζει έξω από τη ζώνη βολής μας αλλά είναι απαραίτητο να γίνει, ώστε να επιτύχουμε καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και να αμειβόμαστε πιο δίκαια για τη δουλειά μας. «Αν σας έχουν “υποσχεθεί” αύξηση ή δεν σας έχουν δώσει ποτέ αύξηση, ο εργοδότης σας μπορεί να εκμεταλλεύεται τα όριά σας. Δεν περιμένει από εσάς να τη διεκδικήσετε, οπότε δεν σκοπεύει και να σας τη δώσει».

2. Μας αναθέτουν πάρα πολλή δουλειά ή εργασίες κατώτερες των προσόντων μας: Όταν δεχόμαστε μεγαλύτερο φόρτο εργασίας από όσο μάς αναλογεί ή «αγγαρείες» που συνήθως ανατίθενται σε μαθητευόμενους, ενώ έχουμε πολλά χρόνια εμπειρίας πίσω μας, σίγουρα η αμοιβή μας δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες αλλά και στις εργατοώρες μας. Κάποιοι εργοδότες μάλιστα, όπως υπενθυμίζει η Living, εκμεταλλεύονται υπέρ του δέοντος τους εργαζόμενους που λένε σε όλα «ναι».

3. Παραμένουμε σε μια δουλειά που θα έπρεπε να έχουμε εγκαταλείψει: Είτε περιμένουν από εμάς να εργαστούμε υπερωρίες για τις οποίες δεν θα αμειφθούμε είτε δεν μας πληρώνουν αρκετά, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αρχίσουμε την αναζήτηση στην αγορά εργασίας προκειμένου να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη συμφωνία, που μας αξίζει περισσότερο. «Όταν παραμένουμε για πάρα πολύ καιρό στην ίδια δουλειά έχει αποδειχθεί ότι μειώνονται οι προοπτικές μας για ένα καλύτερο εισόδημα» όπως συνοψίζει την κατάσταση η Living. Κι αυτό γιατί σε μια καινούρια δουλειά μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλύτερα χρήματα, να εμπλουτίσουμε το βιογραφικό μας και να ενισχύσουμε την κοινωνική δικτύωσή μας, βελτιώνοντας τις προοπτικές μας ακόμα και για το μακρινό μέλλον. Και φυσικά απομακρυνόμαστε από ένα εργασιακό περιβάλλον μη υγιές και τοξικό.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μαθητής 6 ετών έφυγε από το σχολείο, διασταύρωσε δρόμους και πήγε σπίτι του χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς - Είπαν στον πατέρα ότι είναι στην τάξη

• Απεργούν οι εργαζομένοι στον κλάδο σκυροδέματος: Με συνθήματα έξω από το Υπουργείο «Δεν κάνουμε πίσω » - Βίντεο

• Βρήκαν κρυμμένο 25χρονο σε υποστατικό που μπήκε για να το κλέψει - Τον πρόδωσε ο συναγερμός

• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή

• Τα ποσά και η χρηματοδότηση από Ε.Ε για ασυνόδευτα παιδιά – Η δέσμευση της Κύπρου μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

• Πασίγνωστος Κύπριος παρουσιαστής αποκάλυψε την άγνωστη κόντρα του με τον Αβέρωφ Νεοφύτου - Δείτε βίντεο



Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Ενώ η Λευκωσία αναμένει στο ακουστικό για τα επόμενα βήματα στο κυπριακό και για τη σύγκληση της πενταμερούς συνάντησης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, καταρρίπτει όλα όσα προσπαθεί η Αθήνα να παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα μέσω του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη περί ήρεμων νερών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες περνούν μέσα από το κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top