ΠτΒ: Ζητά διασφάλιση προστασίας παιδιών και φροντίδα ψυχικής υγείας για όλους

ΠτΒ: Ζητά διασφάλιση προστασίας παιδιών και φροντίδα ψυχικής υγείας για όλους

Τη διασφάλιση της προστασίας των παιδιών για ένα καλύτερο μέλλον και την ανάδειξη της σημασίας της ψυχικής υγείας χωρίς προκαταλήψεις υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, στις προ ημερησίας διάταξης αναφορές της στην Ολομέλεια του σώματος την Πέμπτη.

Όπως ανέφερε, την 1η Ιουνίου εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και κατ’ επέκταση η προοπτική των παιδιών να βελτιώσουν τον κόσμο, «εφόσον φυσικά ως ενήλικες προστατεύσουμε τα δικαιώματά τους και στηρίζουμε τη συμμετοχή τους στον διάλογο και στις δράσεις των ενεργών πολιτών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον τους».

«Λαμβάνοντας υπόψη τις συρράξεις σε ολόκληρο τον κόσμο και τις συνθήκες φτώχιας και κοινωνικού αποκλεισμού στις οποίες ζουν εκατομμύρια παιδιά, ας σπεύσουμε να υπερασπιστούμε το παιδί, ώστε να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο», σημείωσε.

Επιπλέον, η κ. Δημητρίου έκανε αναφορά και στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας, η οποία φέτος αφορούσε το διάστημα μεταξύ 13 και 19 Μαΐου, με θέμα «Καλύτερα Μαζί: Συν-δημιουργώντας το Μέλλον της Ψυχικής Υγείας».

Όπως σημείωσε, η ψυχική υγεία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ευημερίας μας, ωστόσο συχνά δεν λαμβάνει την προσοχή που της αξίζει, προσθέτοντας πως είναι απαραίτητο να σπάσουμε το στίγμα που περιβάλλει τα θέματα ψυχικής υγείας και να ενθαρρύνουμε τις ανοιχτές συζητήσεις, στηρίζοντας την οικοδόμηση ενός περιβάλλοντος όπου όλοι αισθάνονται ασφαλείς και πολύτιμοι.

Συμπλήρωσε ότι αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων εργασίας που δίνουν προτεραιότητα στην ψυχική υγεία, σχολείων που διδάσκουν συναισθηματική νοημοσύνη και κοινοτήτων που προσφέρουν κατανόηση.

«Ας δεσμευτούμε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ψυχική υγεία και να καλλιεργούμε μια κουλτούρα ενσυναίσθησης και ανθεκτικότητας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE