ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημητρίου: «Ας εργαστούμε ώστε κανείς να μην αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του»

Αννίτα Δημητρίου: «Ας εργαστούμε ώστε κανείς να μην αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του»

Να εργαστούμε για έναν κόσμο όπου κανείς δεν θα αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του, ήταν το μήνυμα της Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου σε προ ημερησίας διάταξης της Ολομέλειας αναφορά της για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την κ. Δημητρίου, η σημερινή ημέρα έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και χρησιμεύει ως υπενθύμιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν όσοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω συγκρούσεων, διώξεων και βίας.

Συμπλήρωσε ότι οι πρόσφυγες αφήνουν πίσω τα σπίτια τους, τις κοινότητές τους και συχνά τους αγαπημένους τους, αναζητώντας ασφάλεια και μια καλύτερη ζωή, και παρότι η πορεία τους είναι γεμάτη κινδύνους, αυτοί συνεχίζουν, οδηγούμενοι από την ελπίδα να βρουν ένα μέρος όπου θα μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ειρήνη.

«Ας εργαστούμε για έναν κόσμο όπου κανείς δεν θα αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του και όπου όσοι το κάνουν θα βρίσκουν ασφάλεια και αποδοχή», τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης - Ελεύθερος ο ένας από τους συλληφθέντες

• Οι χώρες στην ΕΕ με τα πιο υγιή χρόνια ζωής - Ποια η θέση της Κύπρου

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό - Χωρίς τηλεπικοινωνίες η Χεζμπολάχ - Βίντεο και φωτογραφίες

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  



ΠτΔ στη Νέα Υόρκη: «Πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επανενώσουμε τον τόπο μας»

ΠτΔ στη Νέα Υόρκη: «Πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επανενώσουμε τον τόπο μας»

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στον στρατηγικό γεωπολιτικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή, στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ και τον Στρατηγικό Διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στη στενή συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Διασπορά, αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, στη Νέα Υόρκη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top