ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση νόμου για «Κουμπί πανικού» στην Κύπρο - Στόχος η προστασία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

Πρόταση νόμου για «Κουμπί πανικού» στην Κύπρο - Στόχος η προστασία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

Πρόταση νόμου για να θεσμοθετηθεί η ψηφιακή εφαρμογή «Κουμπί πανικού» κατατέθηκε σήμερα Πέμπτη, 20 Ιουνίου στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ, Παύλο Μυλωνά, «καταθέσαμε σήμερα πρόταση νόμου ώστε να θεσμοθετηθεί η ψηφιακή εφαρμογή «Κουμπί πανικού», όπως αυτή λειτουργεί ήδη σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών βίας κατά των γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας».

Η πρόταση νόμου μας, συνεχίζει, «την οποία συνυπογράφουν οι συνάδελφοι Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Αλεξάνδρα Ατταλίδου, τροποποιεί τον περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και περί Συναφών Θεμάτων Νόμο. Συγκεκριμένα, θεσπίζει την ψηφιακή εφαρμογή «Κουμπί πανικού», η οποία εγκαθίσταται στο κινητό τηλέφωνο έξυπνης τεχνολογίας και με τη χρήση της γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας μπορούν να ειδοποιούν κατά ασφαλή τρόπο την Αστυνομία σε περίπτωση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που συνδέονται με απειλή ή κίνδυνο της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας, προς τον σκοπό άμεσης επέμβασης της αστυνομικής δύναμης».

«Μετά και το τελευταίο περιστατικό βίας που δυστυχώς κατέληξε με τη δολοφονία μίας νεαρής μητέρας, που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, κρίναμε ως επιτακτική ανάγκη την εφαρμογή αυτού του μέτρου που στόχο έχει την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας», είπε καταληκτικά ο Παύλος Μυλωνάς.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την απογευματινή του συνεδρίαση, με θέμα την πρόοδο υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος Διακυβέρνησης για το 2024.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top