LIKE ONLINE

Επίσημα καλοκαίρι: H μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, η «Πανσέληνος της φράουλας» και... τα ζώδια που θα ευτυχίσουν

Επίσημα καλοκαίρι: H μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, η «Πανσέληνος της φράουλας» και... τα ζώδια που θα ευτυχίσουν

Εχθές 20/6 ήταν η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, καθώς το βράδυ (23:50 μ.μ.) έλαβε χώρα το θερινό ηλιοστάσιο 2024, γεγονός που σημαίνει «αστρολογικά» και την επίσημη έλευση του φετινού καλοκαιριού, για το βόρειο ημισφαίριο της Γης.

Το θερινό ηλιοστάσιο που αποτελεί την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, πρόκειται να διαρκέσει σχεδόν 15 ώρες (ανατολή του Ήλιου στις 06:02 και δύση στις 20:50).

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει δύο φορές το το χρόνο, και έτσι έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο (Ιούνιος) καθώς και το χειμερινό (Δεκέμβριος). Το καλοκαίρι, η ημέρα του ηλιοστασίου είναι μεγαλύτερη, ενώ το χειμώνα είναι η μικρότερη μέρα του έτους, σε όλες τις περιοχές της Γης.

Παράλληλα, το προσεχές Σάββατο (22.06.2024), θα λάβει χώρα η πανσέληνος του Ιουνίου ή πανσέληνος της φράουλας. Της αποδίδεται αυτός ο χαρακτηρισμός, καθώς το φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο σε μέγεθος και πιο σκούρο στο χρώμα, λόγω του ότι η σελήνη θα βρίσκεται πιο κοντά στη γη.

Μετά την 22η Ιουνίου, οι ημέρες αρχίζουν σταδιακά να μικραίνουν μέχρι να εξισωθούν με τις νύχτες. Η εξίσωση αυτή στη διάρκειας της μέρας με τη νύχτα σηματοδοτεί την φθινοπωρινή ισημερία.

Τι σημαίνει ηλιοστάσιο;

Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης είναι στραμμένος πιο κοντά ή πιο μακριά από τον Ήλιο, ο οποίος βρίσκεται στο ψηλότερο ή χαμηλότερο σημείο του ουρανού. Η λέξη ηλιοστάσιο είναι σύνθετη και προέρχεται από την λέξη «Ήλιος» και το «στέκομαι/ στάση)», καθώς λίγες μέρες πριν ή μετά τα ηλιοστάσια, ο ήλιος φαίνεται να επιβραδύνει τη φαινομενική κίνησή του προς τα βόρεια ή τα νότια, κίνηση που την ημέρα του ηλιοστασίου μηδενίζεται και αντιστρέφεται.

Τα ζώδια που θα βιώσουν καλή τύχη κατά το θερινό ηλιοστάσιο

Τώρα εισερχόμαστε στην καλοκαιρινή εποχή. Ενώ όλοι μπορούν να ευδοκιμήσουν στο Θερινό Ηλιοστάσιο, αυτά τα 3 ζώδια θα είναι ιδιαίτερα τυχερά αυτή τη στιγμή.

Καρκίνος

Το θερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί επίσημα την έναρξη του καλοκαιριού, αλλά την αρχή της περιόδου του Καρκίνου. Αν κάποιος πρόκειται να είναι ιδιαίτερα τυχερός αυτή τη στιγμή, είναι ο Καρκίνος. Η καλή σας τύχη θα προέλθει από την προθυμία σας να είστε ανοιχτοί και να αποδεχτείτε όχι μόνο τους άλλους, αλλά και τον εαυτό σας. Αυτό το καλοκαίρι θα έχετε στόχο να είστε λιγότερο σκληροί με τον εαυτό σας. Περιποιηθείτε τον με τη φροντίδα που φέρεστε στους άλλους και η καλή σας τύχη θα μεγαλώσει.

Ζυγός

Ήρθε η ώρα του Ζυγού να λάμψει! Η καλοκαιρινή ζέστη και ο ήλιος θα σας αναζωογονήσουν φέτος. Η καλή σας τύχη θα έρθει κάνοντας μεγάλα σχέδια τόσο για το ηλιοστάσιο όσο και για το καλοκαίρι συνολικά. Μαζέψτε όλους τους αγαπημένους σας ανθρώπους για καλοκαιρινές περιπέτειες, όπως εξορμήσεις στην παραλία, εκδρομές και μιλώντας για ώρες κάτω από τα αστέρια. Η τύχη θα σας βρει σε αυτές τις στιγμές.

Αιγόκερως

Δεν είστε πάντα το άτομο που «πιστεύει» στην τύχη, κάτι που προκαλεί έκπληξη για το πόσο συχνά σας βρίσκει. Αντίθετα, πιστεύετε ότι την τύχη τη βρίσκετε επειδή δουλεύετε για αυτήν. Και είναι αλήθεια! Η καλή σας τύχη αυτό το θερινό ηλιοστάσιο θα προέλθει από τις πράξεις σας. Εργαστείτε για να κάνετε τα πράγματα να συμβούν όπως εσείς τα θέλετε και θα διαπιστώσετε ότι όλα φαίνετε να μπαίνουν στη θέση τους. Σήμερα, 20 Ιουνίου, κάντε μια μεγάλη κίνηση προς τα όνειρά σας και μπορεί να εκπλαγείτε πόσο κοντά θα φτάσετε.

Πηγή: athensmagazine.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Γραμμικό Πάρκο - Οι πρώτες πληροφορίες

Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Γραμμικό Πάρκο - Οι πρώτες πληροφορίες

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο Γραμμικό Πάρκο στον Στρόβολο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top