Τουρκία: Στους 11 οι νεκροί από τη μεγάλη αγροτική πυρκαγιά

Τουρκία: Στους 11 οι νεκροί από τη μεγάλη αγροτική πυρκαγιά

Στους 11 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας και επεκτάθηκε στον γειτονικό νομό του Μαρντίν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Φαχρετίν Κοτζά. Άλλα 78 άτομα τραυματίστηκαν,.

Η φωτιά ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, το βράδυ από καύση υπολειμμάτων από καλλιέργειες σε αγρό στην επαρχία Τσινάρ, 30 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ντιγιάρμπακιρ και πήρε γρήγορα διατάσεις φθάνοντας, με τη βοήθεια σφοδρών ανέμων, στη γειτονική επαρχία του Μαζινταγί του του νομού Μάρντιν.

Στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά, έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι στο Ντιγιάρμπακιρ και στο Μάρντιν. Από τους τραυματίες η κατάσταση των έξι κρίνεται σοβαρή.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύπρος-Ινδία: Νέα εποχή σχέσεων με υπογραφές συμφωνιών - Στο επίκεντρο άμυνα και ασφάλεια

Κύπρος-Ινδία: Νέα εποχή σχέσεων με υπογραφές συμφωνιών - Στο επίκεντρο άμυνα και ασφάλεια

Στο Νέο Δελχί έφτασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και αναμένεται την Παρασκευή να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.