ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού: Διαχειρίσιμη η κατάσταση - Ελέγχεται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης

Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού: Διαχειρίσιμη η κατάσταση - Ελέγχεται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης

Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση παρά την Κοινότητα Ανώγυρα της Επαρχίας Λεμεσού ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (24/6).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή, ανταποκρίθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από Επαρχία Λεμεσού.

Επιπρόσθετα ενεργοποιήθηκαν πέντε εναέρια μέσα (airtractor) ενώ ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις από Υπηρεςία Θήρας, Πολιτική Άμυνα και Τμήμα Δασών.

Σε νεότερη ενημέρωση ο κ.Κεττής ανέφερε ότι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης από όλες τις δυνάμεις καταστολής και επιπρόσθετα και με πυροσβεστικά οχήματα από Βρετανικές Βάσεις, καθώς η πυρκαγιά ήταν εκτός ελέγχου και στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Ενισχύθηκαν και τα εναέρια μέσα και ένταξη στο Ίκαρος ΙΙ με επιπρόσθετα άλλα επτά ενάερια μέσα(σύνολο έντεκα).

Επίσης ενισχύθηκαν οι επίγεις δυνάμεις και με προωθητές γαιών από Τμήμα Δασών για δημιουργία αντιπυρικών ζώνων και οριοθετήσεις.

Η πυρκαγιά κατέκαψε ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση και χαρουπιές και προχώρησαν με εγκατάσταση προωθημένου Κέντρου Ελέγχου.

Υποστηρίζουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης εκτός από τους ήδη αναφερθέντες η Επαρχιακή Διοίκηση και Οργανωμένα εθελοντικά σύνολα από Support Cy ,SOS ,Διάσωση 1, Kitas weather και ΕΤΕΑ.

Συνολικά επιχείρησαν εκ περιτροπής δεκατρία (13) εναέρια μέσα, πέντε(5) αεροσκάφη και οκτώ(8) ελικόπτερα με το ένα να ασκεί καθήκοντα εναέριου συντονιστή. Στην πυρκαγιά κατευθύνεται και ο Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η κατάσταση στην πυρκαγιά είναι σαφώς καλύτερη. Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ενεργό μέτωπο. Τα εναέρια μέσα έχουν μειωθεί στην επιχείρηση κατάσβεσης και κατεβήκαμε στο ΙΚΑΡΟΣ Ι.

Γίνεται υπερπροσπάθεια τόσο από τις επίγειες δυνάμεις όσο και από τις εναέριες για πλήρη οριοθέτηση. Υπάρχει σοβαρός ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων και όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν σε επιφυλακή για πιθανή αντιμετώπιση.

Γύρω στις 18:00, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναζωπύρωση στην πυρκαγιά με σοβαρό μέτωπο να εξελίσσεται.
 
Έγινε ανασυγκρότηση δυνάμεων για αντιμετώπιση της.
 
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η πυρκαγιά είναι διαχειρίσιμη και ελέγχεται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης με σοβαρό όμως το ενδεχόμενο νέων αναζωπυρώσεων.
 
Κατέκαυσε συνολική έκταση 1 1/2 τετραγωνικού χιλιομέτρου περίπου από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και χαροπόδεντρα.
 
Υπάρχουν εστίες σε πολύ απροσπέλαστα σημεία και θα γίνει προσπάθεια προσέγγισης και κατάσβεσης τους από τις επίγειες δυνάμεις καθόλη τη διάρκεια της νύκτας. Στην πυρκαγιά βρίσκονται για τον απαραίτητο συντονισμό τόσο ο Επαρχιακός Λεμεσού όσο και ο Αρχιπύραρχος Π.Υ.
 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την απογευματινή του συνεδρίαση, με θέμα την πρόοδο υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος Διακυβέρνησης για το 2024.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top