ΥΓΕΙΑ

Εγκυμοσύνη: Έρευνα επιβεβαιώνει ότι η εξέταση για διαβήτη πρέπει να γίνεται πάρα πολύ νωρίς

Εγκυμοσύνη: Έρευνα επιβεβαιώνει ότι η εξέταση για διαβήτη πρέπει να γίνεται πάρα πολύ νωρίς

Οδιαβήτης κύησης είναι μια επικίνδυνη διαταραχή του μεταβολισμού μιας γυναίκας, που μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην εγκυμοσύνη. Μια πρόσφατη έρευνα επιβεβαιώνει το ότι η εξέταση για αυξημένο ποσοστό σακχάρου στο αίμα πρέπει να γίνεται πάρα πολύ νωρίς σε μια κύηση και όχι ανάμεσα στην 24 και 28η εβδομάδα, όπως συμβαίνει ως τώρα.

Τα αίτια του συγκεκριμένου τύπου διαβήτη εντοπίζονται στη λειτουργία του πλακούντα και συγκεκριμένα στην έκκριση μιας ορμόνης που παρεμποδίζει την καλή λειτουργία της ινσουλίνης στο σώμα, με αποτέλεσμα τα επίπεδα της γλυκόζης της εγκύου να παραμένουν αυξημένα. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου η εξέταση ανοχής στη γλυκόζη πραγματοποιείται μετά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ωστόσο 28 ακαδημαϊκοί από 13 χώρες ζητούν αυτό να αλλάξει άμεσα και η εξέταση να παραγματοποιείται πριν από τις πρώτες 14 εβδομάδες.

Σύμφωνα με τρεις επιστημονικές δημοσιεύσεις του έγκριτου περιοδικού Lancet, η προσεκτική μελέτη των δεδομένων που υπάρχουν από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί ως τώρα πάνω στο θέμα, κατέδειξε ότι πολλές γυναίκες είχαν αυξημένη συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα ήδη από τις πρώτες 20 εβδομάδες της κύησης, πράγμα που σημαίνει ότι το ποσοστό του 10% των γυναικών που εμφανίζουν διαβήτη κύησης μάλλον δεν είναι ακριβές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γυναίκες είχαν να αντιμετωπίσουν επιπλοκές και άλλα προβλήματα στην κύησή τους, κάτι που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν η εξέταση ανοχής γλυκόζης γινόταν νωρίτερα.

Ο καθηγητής David Simmons του Western Sydney University, που είναι επικεφαλής της έρευνας, τόνισε τη σημασία αυτής της αλλαγής στις εξετάσεις εγκυμοσύνης, ώστε η πρόληψη να βοηθά τις επίτοκους και τα έμβρυα, τα οποία μπορούν να εμφανίσουν, εξαιτίας του διαβήτη, από μακροσωμία μέχρι περιγεννητική ασφυξία. Την ίδια άποψη συμμερίζεται, σύμφωνα με τον The Guardian, και η Δρ. Lucy Chambers, επικεφαλής των ερευνών στον οργανισμό Diabetes UK, που ασχολείται με αυτή την πολύ σοβαρή ασθένεια στο σύνολο του πληθυσμού.

ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Θα μας τρελάνει ο καιρός - Ζέστη και βροχές στο «μενού» - Αναλυτικά η πρόγνωση

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Οι πυρκαγιές αποτελούν κάθε καλοκαίρι ένα καταστροφικό φαινόμενο που πλήττει την Κύπρο ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν και καθορίζουν τον κίνδυνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top