ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τους μαγείρευε και ταυτόχρονα… τους ξάφριζε - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 54χρονος

Τους μαγείρευε και ταυτόχρονα… τους ξάφριζε - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 54χρονος

Τον προσέλαβε ως προσωπικό μάγειρα της οικογένειάς του και αυτός για να του το ανταποδώσει, τον ξάφρισε…

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε χθες σε έξι χρόνια φυλάκιση 54χρονο Βούλγαρο υπήκοο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος έπειτα από ακροαματική διαδικασία σε κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της κλοπής από υπηρέτη και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος καταχράστηκε της εμπιστοσύνης του αφεντικού του κι έκλεψε από την οικία όπου εργαζόταν το ποσό των 100 χιλιάδων δολαρίων Αμερικής, 45 χιλιάδες ευρώ επίσης σε μετρητά καθώς και χρυσαφικά και τιμαλφή συνολικής αξίας περίπου 80 χιλιάδων ευρώ, τα οποία ανήκαν στη γυναίκα του παραπονούμενου. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τον Ιούλιο του 2022, στα Περβόλια Λάρνακας.

Παραπονούμενος στην υπόθεση αυτή είναι 51χρονος Ουκρανός Yuriy Derevyanko, νομικός στο επάγγελμα, ο οποίος για δύο θητείες διετέλεσε βουλευτής στη χώρα του προτού μετακομίσει για μόνιμη εγκατάσταση στο νησί μας.

Ο 51χρονος προσέλαβε τον κατηγορούμενο ως προσωπικό μάγειρα της οικογένειάς του, η οποία διέμενε σε πολυτελή κατοικία στα Περβόλια. Προηγουμένως ο κατηγορούμενος είχε εργαστεί σε διάφορα ξενοδοχεία της Κύπρου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας συνολικά 17 πρόσωπα, μεταξύ αυτών και το παραπονούμενο ανδρόγυνο, η μαρτυρία του οποίου κρίθηκε απόλυτα αξιόπιστη από τους δικαστές. Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε ο δικηγόρος της Δημοκρατίας Μάριος Κουτσόφτας.

Συνελήφθη στη Γεωργία

Μετά την κλοπή των χρημάτων και των χρυσαφικών, ο κατηγορούμενος διέφυγε από την Κύπρο μέσω των κατεχόμενων. Μετά την σχετική καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, εναντίον του εκδόθηκε ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης καθώς κι ερυθρά αγγελία για τις χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε. για σκοπούς εντοπισμού του. Τελικά, έγινε κατορθωτό να συλληφθεί στη Γεωργία την 1η Σεπτεμβρίου 2022 και ακολούθησε η διαδικασία έκδοσης και μεταφοράς του στην Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε ο Βούλγαρος κατηγορούμενος στην Κύπρο (όχημα ενοικιάσεως) και στη Γεωργία (το δικό του), εντοπίστηκαν από την Αστυνομία και σ’ αυτά βρέθηκε μέρος της κλοπιμαίας περιουσίας και συγκεκριμένα χρυσαφικά που ανήκαν στη σύζυγο του παραπονούμενου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Αποτροπιασμός στη Χλώρακα: 19χρονη τουρίστρια κατήγγειλε 26χρονο για βιασμό - Καταζητείται ο δράστης

Γυναικοκτονία στην Πάφο: Στο κελί για έξι ημέρες ο 48χρονος - Πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

Ο ΓΓ των ΗΕ και η προσωπική απεσταλμένη του είναι δεσμευμένοι προς την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλίων και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοί τους, είπε το Σάββατο, ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε ακόμη ότι αν επιθυμούσε πραγματικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να ανοίξει το οδόφραγμα Μιας Μηλιάς, αυτό θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top