LIKE ONLINE

Γυναίκα κατέγραψε τον καρδιακό της παλμό κατά τη διάρκεια χωρισμού

Γυναίκα κατέγραψε τον καρδιακό της παλμό κατά τη διάρκεια χωρισμού

Το Apple Watch μιας γυναίκας κατέγραψε τις έντονες συναισθηματικές και φυσιολογικές αντιδράσεις που βίωσε κατά τη διάρκεια ενός επώδυνου χωρισμού, παρέχοντας μια εντυπωσιακή εικόνα των διακυμάνσεων του καρδιακού της παλμού καθ' όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας.

Η ανώνυμη γυναίκα μοιράστηκε μια φωτογραφία στο Reddit που απεικόνιζε τον καρδιακό της ρυθμό να αυξάνεται δραματικά κατά τη διάρκεια σπαρακτικών συζητήσεων με τον σύντροφό της. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο καρδιακός της ρυθμός κυμαινόταν από 55 έως 176 παλμούς ανά λεπτό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για λόγους σύγκρισης, ο μέσος καρδιακός ρυθμός για τους ενήλικες κυμαίνεται συνήθως από 60 έως 100 παλμούς ανά λεπτό.

«Ο σύντροφος πολλών ετών αποφάσισε να με χωρίσει σήμερα. Αν και συμφωνήθηκε αμοιβαία ότι είναι για το καλύτερο και των δύο, εξακολουθεί να πονάει» έγραψε η γυναίκα στο Reddit.

Η συζήτηση για τον χωρισμό ξεκίνησε γύρω στις 4 μ.μ. και διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Κατά την έναρξη της συζήτησης, ο καρδιακός ρυθμός ηρεμίας της ήταν μεταξύ 93 και 151 BPM. Καθώς η συζήτηση προχωρούσε και ο χωρισμός οριστικοποιήθηκε, ο καρδιακός της ρυθμός κλιμακώθηκε μεταξύ 116 και 138 BPM.

Μετά τη συζήτηση του χωρισμού, η γυναίκα περιέγραψε ότι έκλαιγε με λυγμούς για περίπου πέντε ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο καρδιακός της ρυθμός κυμαινόταν από 110 έως 151 BPM, αντανακλώντας την έντονη συναισθηματική δυσφορία που βίωνε.

Αργότερα εκείνο το βράδυ, την επισκέφθηκε η καλύτερή της φίλη για να της παράσχει υποστήριξη. Αυτή η συναισθηματική αλλά θεραπευτική συζήτηση προκάλεσε την κορύφωση του καρδιακού της ρυθμού στα 176 BPM, τον υψηλότερο καταγεγραμμένο ρυθμό της ημέρας.

Καθώς η ημέρα έκλεινε και η ίδια έπεσε στο κρεβάτι, ο καρδιακός της ρυθμός μειώθηκε σταδιακά σε ένα πιο σταθερό εύρος 70 έως 90 BPM.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, έλαβε πέντε ειδοποιήσεις από το Apple Watch της σχετικά με τον αυξημένο καρδιακό της ρυθμό, οι οποίες προκλήθηκαν από μια προσαρμοσμένη ρύθμιση που σχεδιάστηκε για να την ειδοποιεί όταν ο καρδιακός της ρυθμός ξεπερνούσε τα 120 BPM. Αυτή η λειτουργία είχε σκοπό να τη βοηθήσει να παρακολουθεί τα επίπεδα άγχους της.

Αυτή η περίπτωση αναδεικνύει πώς το Apple Watch, όπως και κάθε νέα τεχνολογία, μπορεί να παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για το πώς αντιδρά το σώμα μας στο συναισθηματικό στρες.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Αποτροπιασμός στη Χλώρακα: 19χρονη τουρίστρια κατήγγειλε 26χρονο για βιασμό - Καταζητείται ο δράστης

Γυναικοκτονία στην Πάφο: Στο κελί για έξι ημέρες ο 48χρονος - Πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

Ο ΓΓ των ΗΕ και η προσωπική απεσταλμένη του είναι δεσμευμένοι προς την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλίων και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοί τους, είπε το Σάββατο, ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε ακόμη ότι αν επιθυμούσε πραγματικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να ανοίξει το οδόφραγμα Μιας Μηλιάς, αυτό θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top