ΔΙΕΘΝΗ

Στρατηγική Ατζέντα και ονόματα για ηγεσίες θεσμών στο δείπνο των 27

Στρατηγική Ατζέντα και ονόματα για ηγεσίες θεσμών στο δείπνο των 27

Γύρω στις 20:30 ξεκίνησε το δείπνο των 27 ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο συζήτησης τροποποιήσεις στην Στρατηγική Ατζέντα για την περίοδο 2024 - 2029 και το πακέτο με τα ονόματα για την ηγεσία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δύο θέματα τα οποία θα πρέπει να συμφωνηθούν μαζί καθώς συνδέονται άμεσα με τις προτεραιότητες του επόμενου θεσμικού κύκλου.

Προηγουμένως, οι ηγέτες έκλεισαν αρκετά γρήγορα τις συζητήσεις για τα συμπεράσματα για την Ουκρανία και την άμυνα και την ασφάλεια, ενώ για τη Μέση Ανατολή έγινε μια εκτενέστερη συζήτηση σε σχέση με το θέμα της αναγνώρισης της Παλαιστινιακής Αρχής. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν τελικά όπως καταγραφεί στα συμπεράσματα ότι η αναγνώριση ενός κράτους αποτελεί εθνική αρμοδιότητα.

Στο πλαίσιο των συμπερασμάτων για τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, προστέθηκε αναφορά που παραπέμπει εμμέσως στις απειλές της Χεζμπολάχ κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρεται πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει με τον ισχυρότερο τρόπο κάθε απειλή κατά κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμβάλει στην κλιμάκωση. Επίσης, στο κείμενο επιβεβαιώνεται η αλληλεγγύη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τα κράτη μέλη.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Στρατηγική Ατζέντα που ξεκίνησε πριν το δείπνο, Γερμανία και Γαλλία κατέθεσαν σειρά τροποποιήσεων σύμφωνα με αρμόδια κοινοτική πηγή για μια σειρά από ζητήματα, μεταξύ άλλων, σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ, και θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Η Στρατηγική Ατζέντα είναι μέρος της ίδιας συζήτησης με το πακέτο για την ηγεσία των θεσμών, σημείωσε η ίδια πηγή, και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να χρειαστεί να υπάρξει συμφωνία στο κείμενο προτού οι ηγέτες κληθούν να κλειδώσουν τα ονόματα, εκτός απροόπτου, των Φον ντερ Λάιεν, Αντόνιο Κόστα και Κάγια Κάλας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμαστείτε για βροχές και καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές - Το «μενού» του καιρού μέχρι την Τετάρτη

Πήραν την ανιούσα οι μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων - Μέχρι πόσο έφτασαν - Πίνακες

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Υπουργός Υγείας στο «T»: «Εντός του 2024 αναμένεται η έναρξη τριών νέων πληθυσμιακών προγραμμάτων»

Υπουργός Υγείας στο «T»: «Εντός του 2024 αναμένεται η έναρξη τριών νέων πληθυσμιακών προγραμμάτων»

Με τη συμπλήρωση πέντε ετών από την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε συνέντευξή του στο «T» αναλύει τους στόχους τους οποίους έχει θέσει, με την ανάληψη των καθηκόντων του. Σημειώνει πως με την εφαρμογή του ΓεΣΥ στόχος του υπουργείου του, είναι να μην παρέχει πλέον υπηρεσίες και να επικεντρωθεί στην χάραξη και άσκηση πολιτικών, στον τομέα της υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top