ΥΓΕΙΑ

Ποιες τροφές είναι προτιμότερο να καταναλώνετε το καλοκαίρι - Διατροφολόγος προτείνει στο «Τ»

Ποιες τροφές είναι προτιμότερο να καταναλώνετε το καλοκαίρι - Διατροφολόγος προτείνει στο «Τ»

Το καλοκαίρι έφτασε...οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν αισθητά και ο οργανισμός μας, ζητά μια ιδιαίτερα ξεχωριστή φροντίδα για να αντέξει στις νέες συνθήκες.

Ήξερες ότι το καλοκαίρι πρέπει να προσαρμόζεις ανάλογα και τις διατροφικές σου συνήθειες ώστε να κρατάς το σώμα σου ενυδατωμένο αλλά και δυνατό σε υγεία; Τους καλοκαιρινούς μήνες αφήνουμε τις βαριές μαγειρικές και επιλέγουμε τρόφιμα εύπεπτα και δροσερά.

Για να καταφέρεις την προσαρμογή του οργανισμού στη ζέστη αλλά και στην γενικότερη καλή υγεία του, θα πρέπει να ακολουθήσεις κάποια συγκεκριμένα τιπς.

Η εγγεγραμμένη Διαιτολόγος και Διατροφολόγος του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου, Γιώτα Βλάσιου, δίνει αναφέρει στο ThemaOnline, τροφές τις οποίες είναι προτιμότερο να καταναλώνεις το καλοκαίρι αλλά και ποιες να αποφεύγεις.

 

Το καλοκαίρι σύμφωνα με την κ.Βλάσιου πρέπει να καταναλώνουμε μικρά και συχνά γεύματα τα οποία να περιέχουν φρούτα, λαχανικά και τροφές που προσφέρουν ενυδάτωση.

Συγκεκριμένα πρέπει να δίνεται έμφαση στην κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών τα όποια τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν σε αφθονία και συμβάλλουν στην καλύτερη ενυδάτωση. Κάποια από αυτά είναι το καρπούζι, το πεπόνι, ο ανανάς, μάγκο κτλ.

Ο ρόλος των φρούτων και των λαχανικών είναι σημαντικός διότι πέρα από την ενυδάτωση και τις φυτικές ίνες εφοδιάζουν τον οργανισμό με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, βοηθώντας στη διατήρηση της ηλεκτρολυτικής ισορροπίας του οργανισμού.

Οι σαλάτες είναι μια ιδανική πρόταση, μαζί με λευκή πρωτεΐνη, δηλαδή πουλερικά ή ψάρι.

Μια άλλη πρόταση είναι οι φρουτοσαλάτες ή σαλάτες με αβοκάντο.

Το νερό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και ο οργανισμός χρειάζεται τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα.

Τι να αποφύγετε:

Σύμφωνα με την διατροφολόγο, τα αναψυκτικά, παρ΄ όλο που είναι υγρά καλό είναι να αποφεύγονται, όπως και τα αλκοολούχα ποτά τα οποία αυξάνουν την απώλεια υγρών, και την θερμοκρασία του σώματος

Τα λιπαρά, τα τηγανίτα και το κόκκινο κρέας είναι τροφές που θα πρέπει να περιορίσουμε, καθώς μεγάλο και λιπαρό γεύμα θα χρειαστεί αρκετές ώρες για να πέψει ο οργανισμός.

Το ίδιο ισχύει και για τους υδατάνθρακες.

Αποφύγετε σάλτσες, λίπη, μπαχαρικά και καρυκεύματα

Όσον αφορά τα παγωτά, μπορεί να είναι δροσερά αλλά είναι και πλούσια σε θερμίδες, για αυτό και είναι καλύτερα να καταναλώνονται παγωτά τύπου γρανίτα ή τα τύπου light που είναι χαμηλά σε λιπαρά.

Ο οργανισμός ενός ανθρώπου είναι το θεμέλιο του, για αυτό θα πρέπει να τον φροντίζουμε και να προσαρμόζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες αναλόγως το κλίμα και την εποχή.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Βοσνία - Ερζεγοβίνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα από τις πλημμύρες - 19 νεκροί, σπίτια βυθίστηκαν στο νερό - Βίντεο

• Κακοκαιρία Κασσάνδρα: Ξεκίνησε να «χτυπά» τη Δυτική Ελλάδα - Έντονα προβλήματα στην Κέρκυρα - Βίντεο

• Άγρια συμπλοκή στις Κεντρικές Φυλακές: «Έπεσε» ξύλο μεταξύ κρατουμένων για... φαγητό - Δύο τραυματίες

• Κούβα: Μπλακ άουτ στο μισό νησί λόγω έλλειψης καυσίμων

• STEM: Μια σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση εφαρμόζεται στα σχολεία της Κύπρου - Επιθεωρητής εξηγεί στο «Τ» τι ακριβώς είναι

• Φειδίας Παναγιώτου – Στυλιάνα Αβερκίου: Ταξιδεύει και πάλι το ζευγάρι – Δείτε τον να κοιμάται στα πόδια της αγαπημένης του – Βίντεο



ΠτΔ: Η συνάντηση στη ΝΥ να αποτελέσει το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών

ΠτΔ: Η συνάντηση στη ΝΥ να αποτελέσει το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών

Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος και μεταβαίνω στις 15 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη με την προσδοκία ότι αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει το πρώτο σημαντικό βήμα για ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του στο Συνέδριο για το Κυπριακό με τίτλο «Κυπριακό: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ», το οποίο διοργανώνει το ΑΚΕΛ μεταξύ 4 και 5 Οκτωβρίου στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top