Τέλος στον «πόλεμο των πατεντών» ανάμεσα σε Microsoft και Google

Τέλος στον «πόλεμο των πατεντών» ανάμεσα σε Microsoft και Google

Σε συμφωνία για τερματισμό ενός πενταετούς «πολέμου» σχετικά με πατέντες προέβησαν η Microsoft και η Google.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, 18αγωγές ήταν σε εξέλιξη ανάμεσα στις δύο εταιρείες, σχετικά με χρήση τεχνολογιών σε κινητά, WiFi και άλλους τομείς.
 
Αν και δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι θα συνεργαστούν σε κάποια συγκεκριμένα ζητήματα ευρεσιτεχνιών.

Σημειώνεται ότι οι αντιπαραθέσεις αυτές έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλές εταιρείες επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τις ευρεσιτεχνίες τους για οικονομικό όφελος- ωστόσο τελευταία διαφαίνεται ένα κύμα συμφωνιών/ αδειοδοτήσεων αντί δικαστικών αγώνων.

«Η Microsoft και η Google είναι ευτυχείς να ανακοινώσουν συμφωνία για θέματα ευρεσιτεχνιών.
 
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι εταιρείες θα παύσουν όλες τις εκκρεμούσες διαφορές για θέματα πατεντών μεταξύ τους, περιλαμβανομένων υποθέσεων που σχετίζονται με τη Motorola Mobility...

Χωριστά, ηGoogle και η Microsoft συμφώνησαν να συνεργαστούν σε συγκεκριμένα ζητήματα πατεντών και αναμένουν να συνεργαστούν σε άλλους τομείς στο μέλλον» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι δύο εταιρείες είχαν εμπλακεί σε μια σειρά αντιδικιών μετά την αγορά της Motorola Mobility το 2011 από τη Google. 

Σημειώνεται ότι η Microsoft είχε μηνύσει επίσης τη Google για μια πατέντα που επέτρεπε το «σπάσιμο» μεγάλων μηνυμάτων κειμένου, ενώ υπήρχε και αντιπαράθεση σχετικά με τοXbox, με τη Microsoft να κατηγορεί τη Motorola πως είχε αποτύχει στην υποχρέωσή της για δίκαιοlicensing των πατεντών της πάνω στον τομέα της συμπίεσης βίντεο και ασύρματης τεχνολογίας.

Ωστόσο, τίποτα δεν αποκλείει νέες αντιπαραθέσεις στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ώθηση ή νέο αδιέξοδο; Η κρίσιμη συνάντηση που «δοκιμάζει» τις προθέσεις για το Κυπριακό

Νέα ώθηση ή νέο αδιέξοδο; Η κρίσιμη συνάντηση που «δοκιμάζει» τις προθέσεις για το Κυπριακό

Σε νέα φάση κινητικότητας εισέρχεται το Κυπριακό, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν επισήμως τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2026, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE