ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγωτά: Δικαιολογείται τελικά η αύξηση στις τιμές; - Που αποδίδουν τους λόγους

Παγωτά: Δικαιολογείται τελικά η αύξηση στις τιμές; - Που αποδίδουν τους λόγους

Την ανιούσα πήραν και πάλι οι τιμές διαφόρων καλοκαιρινών ειδών κάτι το οποίο δυσκολεύει τους καταναλωτές αφού εκτός από τα καύσιμα και το ρεύμα θα πρέπει να κληθούν να αντιμετωπίσουν και τις αυξημένες τιμές σε προϊόντα.

Ανάμεσα στα προϊόντα αυτά είναι και τα παγωτά τα οποία έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι και πλέον είναι κατά 8,07% πιο ακριβά.

Η ερώτηση, όμως, είναι η αύξηση αυτή είναι δικαιολογημένη; και αν ναι γιατί τώρα;

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης, μιλώντας στο ThemaOnline τόνισε ότι «πρέπει να γίνεται έλεγχος και έρευνα για να φανεί αν είναι δικαιολογημένη η αύξηση»

Που αποδίδουν τους λόγους αύξησης

«Η αύξηση, αυτή, της τάξης του 8,07% είναι αύξηση Μαΐου – Ιουνίου. Οι παγωτατζίδες λένε ότι αυξήθηκε η τιμή της ζάχαρης, που η τιμή της μειώθηκε κατά 20% τον τελευταίο χρόνο, λένε επίσης ότι αυξήθηκε η τιμή του κακάο, αλλά δεν γίνονται όλα τα παγωτά με κακάο, υπάρχουν και άλλες τόσες γεύσεις. Παράλληλα, αποδίδουν την αύξηση της τιμής του παγωτού και στις τιμές του ρεύματος, το οποίο δεν είχε νέα αύξηση τον τελευταίο καιρό. Προηγουμένως είχε αυξηθεί και περισσότερο. Αν κάνουμε σύγκριση πριν 2 χρόνια ήταν πιο αυξημένες οι τιμές και ήρθαν τώρα να βάλουν αύξηση στο παγωτό», εξήγησε ο κύριος Δρουσιώτης.

«Επικαλούνται ότι απορρόφησαν αυξήσεις. Δεν έχει κάποιο να τα ελέγχει όλα αυτά. Έκαναν τώρα την αύξηση που είναι καλοκαίρι και έχει ζήτηση το παγωτό», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά την ποσότητα του παγωτού, ο κύριος Δρουσιώτης ανέφερε ότι «κάποια καταστήματα ανακοίνωσαν ότι οι μπάλες παγωτού θα ζυγίζονται. Δηλαδή θα το αγοράζουμε με βάση το βάρος του και όχι το πόσες μπάλες έβαλαν»

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Ιδού ο σταυρός που «μυρόβλυζε» στη Μονή Αββακούμ – Πού βρίσκεται σήμερα και πώς εξαπατούσαν τους πιστούς – Δείτε φωτογραφία

Πόθεν Έσχες Αννίτας: Η περιουσία της, οι καταθέσεις και… τα πολλά χρέη

Υπόθεση Metamax: Διαφήμιζαν κέρδη μέχρι και 3 χιλιάδες ευρώ την ημέρα - Πραγματοποιούσαν σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Κύπριος σημαίνει...κυβερνητικός: Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των Δημόσιων Υπαλλήλων

Πολιτικός αναλυτής στο «Τ»: Πώς η σφαίρα που δέχθηκε ο Τραμπ μετατρέπεται σε εισιτήριο για εκλογή - Τα σενάρια για την επόμενη μέρα



Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Ο λόγος περί του «Πόθεν Έσχες». Όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία έδωσαν στη δημοσιότητα οι υφιστάμενοι βουλευτές

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top