ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου

Διάφορα θέματα προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα, μεταξύ αυτών οι χειρισμοί της Κυβέρνησης σε σχέση με τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών, η κατάσταση με το έργο στο λιμάνι Λάρνακας, οι αντιδράσεις για τις ανακοινώσεις για την ποσόστωση στο χαλούμι, τα επόμενα βήματα Ολγκίν ενόψει και της επίδοσης της έκθεσής της στον ΓΓ των ΗΕ, η συζήτηση στη Βουλή για τις γυναικοκτονίες και ο απόηχος των εκλογών στη Γαλλία.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ξύπνησαν αντιφασιστικά αντανακλαστικά» και γράφει ότι αποτράπηκε η ακροδεξιά απειλή στη Γαλλία με ανατροπή από αριστερά και πλήγμα για τον Μακρόν. Αλλού αναφέρει ότι τελικά θα ισχύει μέχρι τέλος Αυγούστου η συμφωνία για τους υπαλλήλους που απέλυσε η Κίτιον. Σε άλλο της ρεπορτάζ η «Α» αναφέρεται στις ανησυχίες που εκφράστηκαν από βουλευτές για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό και τη διόγκωση του κρατικού μισθολογίου και του κόστους των φαρμάκων.

«Σφίγγει ο κλοιός για τους σφετεριστές περιουσιών» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος του «Πολίτη» που γράφει πως τέθηκε υπό κράτηση η Γερμανίδα που συνελήφθη στο αεροδρόμιο στην οποία αποδίδεται ο ρόλος της κτηματομεσίτριας που εμπορεύεται περιουσίες στα κατεχόμενα και ότι πρόκειται για την 4η υπόθεση τους τελευταίους μήνες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι περίμεναν τα κόμματα να μιλήσει ακόμη πιο ξεκάθαρα η Μαρία Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ με αφορμή την ανοικτή της επιστολή προς τους Κυπρίους. Ο «Π» αναφέρεται σε άλλο θέμα στη συζήτηση στη Βουλή χθες για τις γυναικοκτονίες και την εφαρμογή του "κουμπιού πανικού’"

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Λίστα με τα νέα χρέη σωματείων» γράφει στο κύριό του θέμα ότι αντί πληρωμών των παλιών οφειλών, τα σωματεία σε ένα χρόνο φόρτωσαν και άλλα και ότι ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας είναι στις δύο πρώτες θέσεις Φόρου και ΦΠΑ. Αλλού γράφει ότι τρεις ιοί απειλούν φέτος, η οξεία ιογενής φαρυγγίτιδα, η οξεία ιογενής γαστρεντερίτιδα και ο Covid-19. Σε άλλο ρεπορτάζ ο «Φ» αναφέρεται στις αντιδράσεις και τοποθετήσεις για τα ονόματα που ακούγονται προς διαδοχή της Στέλλας Κυριακίδου στη θέση του Κύπριου Επιτρόπου και ειδικά αυτό του Χάρη Γεωργιάδη του ΔΗΣΥ.

Κάτω από τον τίτλο «Κανένας σχεδιασμός για το τι μέλλει γενέσθαι με το λιμάνι Λάρνακας» στεγάζει το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» αναφέροντας πως υπάρχει προσωρινή διαχείριση από την ΑΛΚ χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό. Αναφέρει αλλού ότι έγιναν 7,727 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε δυόμιση χρόνια. Η «Χ» γράφει επίσης ότι αυξήθηκε η ποσόστωση στο χαλούμι, αλλά αυξήθηκαν και οι αντιδράσεις.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ανάμεικτη αντίδραση στην επιστολή Ολγκίν» και αναφέρεται στη διαφορετική ανάγνωση από κόμματα για την επιστολή της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ. Αλλού αναφέρεται στη συζήτηση για τις γυναικοκτονίες στη Βουλή και την εφαρμογή του "κουμπιού πανικού". Επίσης γράφει για τη συζήτηση στο Υπουργικό για τον προϋπολογισμό του 2025.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Ιδού ο σταυρός που «μυρόβλυζε» στη Μονή Αββακούμ – Πού βρίσκεται σήμερα και πώς εξαπατούσαν τους πιστούς – Δείτε φωτογραφία

Πόθεν Έσχες Αννίτας: Η περιουσία της, οι καταθέσεις και… τα πολλά χρέη

Υπόθεση Metamax: Διαφήμιζαν κέρδη μέχρι και 3 χιλιάδες ευρώ την ημέρα - Πραγματοποιούσαν σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Κύπριος σημαίνει...κυβερνητικός: Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των Δημόσιων Υπαλλήλων

Αυτή είναι η Ελληνίδα ηθοποιός που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του συζύγου της



Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Ανέκαθεν σεβασμός της ΕΥ στον θεσμό Γενικού Εισαγγελέα» - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Ανέκαθεν σεβασμός της ΕΥ στον θεσμό Γενικού Εισαγγελέα» - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Αν υπήρχε θεσμός τον οποίο η Ελεγκτική Υπηρεσία αντιμετώπιζε με περισσό σεβασμό είναι αυτός του Γενικού Εισαγγελέα, ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, κατά την τελευταία μέρα της αντεξέτασής του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου την Τρίτη, σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη για απόλυσή του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top