ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέστρεψε στα καθήκοντα του καταδικασθέντας γιατρός: Οι αντιδράσεις - Πως τοποθετούνται ΠΙΣ και Υπ.Υγείας

Επέστρεψε στα καθήκοντα του καταδικασθέντας γιατρός: Οι αντιδράσεις - Πως τοποθετούνται ΠΙΣ και Υπ.Υγείας

Αντιδράσεις προκάλεσε η επιστροφή καταδικασθέντα γιατρού, στα καθήκοντα του.

Γιατρός ο οποίος καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας ασθενούς του επέστρεψε στα καθήκοντά του, καθώς εξέτισε την ποινή που του είχε επιβάλει το Δικαστήριο.

Ο Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Άθως Γεωργίου  μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» απάντησε ότι «Ο ΠΙΣ δεν είναι νομοθετικό σώμα, ούτε Υπουργείο, ούτε κυβέρνηση».

Όπως σχολίασε «Καθορίζεται από νομοθεσία που έχει γραφτεί το 1963. Εδώ και τρία χρόνια ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά από το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό νομοθεσίας».

«Η νομοθεσία λέει ότι ο ΠΙΣ διορίζει πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο είναι αυτόνομο και ανεξάρτητο. Τι μας ζητείται; Να παρανομήσουμε;» ανάφερε με έντονο ύφος.

Ενώ στη συνέχεια ο κ.Γεωργίου ανέφερε ότι «Ο ΠΙΣ έστειλε εισηγήσεις πριν από τρία χρόνια. Εμείς αναμένουμε... Είναι θλιβερό να στοχοποιούνται οι γιατροί γιατί κάποιοι άλλοι δεν κάνουν την δουλειά τους. Αναμένουμε αλλαγές να κατατεθούν στη Βουλή»

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, ανέφερε ότι «πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και να ληφθούν οι αποφάσεις».

Εν συνεχεία ανέφερε ότι το Υπ.Υγείας έκανε τα δικά του βήματα και ότι θα στηρίξει την λύση, την οποία αναμένει, διότι «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση». Τέλος τόνισε ότι πρέπει το Πειθαρχικό του ΠΙΣ να είναι ευέλικτο και πρέπει να του δοθούν όλα τα νομικά εργαλεία τα οποία χρειάζεται για να προχωρήσει.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top