Ρεύμα: Έρχεται ανταγωνισμός για την ΑΗΚ - «Πρέπει να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις»

Ρεύμα: Έρχεται ανταγωνισμός για την ΑΗΚ - «Πρέπει να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις»

Για την βιωσιμότητα της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) εν μέσω της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού μίλησε σήμερα Τρίτη (9/7) ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, κατά την διάρκεια της παρουσίασης της Ετήσιας Έκθεσης της ΑΗΚ για το 2023, ο Υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε στον νέο ανταγωνισμό με τον οποίο έρχεται αντιμέτωπη η ΑΗΚ.

«Πρέπει ο οργανισμός να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του περιβάλλοντος. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός, πρέπει να διατηρηθεί ως τέτοιος σε μία ανταγωνιστική αγορά. Αντιλαμβανόμαστε θα υπάρξουν και άλλοι παραγωγοί και προμηθευτές, οι οποίοι πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι και ο οργανισμός πρέπει να είναι έτοιμος να τους αντιμετωπίσει», είπε συγκεκριμένα.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

Παράλληλα ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στα μέτρα κατά της ακρίβειας που έλαβε η Κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα την επιδότηση στο ρεύμα.

«Για να προστατεύσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, λάβαμε μια σειρά από μέρα, το κόστος των οποίων ξεπέρασε το μισό δισεκατομμύριο ευρώ», είπε.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Σε προχωρημένο στάδιο οι συγκλίσεις - Το επόμενο βήμα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα

Κυπριακό: Σε προχωρημένο στάδιο οι συγκλίσεις - Το επόμενο βήμα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα

Σε προχωρημένο στάδιο είναι η καταγραφή συγκλίσεων στο Κυπριακό, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντησή του με τον εκπρόσωπο του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE