Βρέθηκε έπειτα από 22 χρόνια η σορός ορειβάτη που είχε χαθεί στις Άνδεις - Πώς τον αναγνώρισαν

Βρέθηκε έπειτα από 22 χρόνια η σορός ορειβάτη που είχε χαθεί στις Άνδεις - Πώς τον αναγνώρισαν

Τα μουμιοποιημένα λείψανα ενός ορειβάτη που είχε χαθεί πριν από 22 χρόνια στο Περού, εντοπίστηκαν ξανά όταν έλιωσαν οι πάγοι σε παγετώνα.

Ο Γουίλιαμ Στάμπφλ είχε χαθεί τον Ιούνιο του 2002 όταν μια χιονοστοιβάδα καλύψει τις σκηνές της ομάδας του που ανέβαινε στο όρος Χουαρασκάν, που είναι το υψηλότερο στο Περού.

Η σορός ταυτοποιήθηκε χάρη στο διαβατήριο που είχε πάνω του. Τα ρούχα του ήταν ακόμη σε καλή κατάσταση, ενώ βρέθηκε να φορά τις μπότες του και σκοινί.

Ο Σταμπφλ είχε ξεκινήσει με άλλα δύο άτομα την αναρρίχηση του Χουαρασκάν. Και οι τρεις τους σκοτώθηκαν κατά την χιονοστιβάδα, αλλά μόνο ένα πτώμα, εκτός από αυτό του Στάμπφλ, έχει βρεθεί.

Τους τελευταίους μήνες εντοπίστηκαν άλλα δύο πτώματα ορειβατών στο Περού, ενός Ιταλού που χάθηκε τον Ιούνιο και ενός Ισραηλινού τον Μάιο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE