ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδίκη της παράνομης τουρκικής εισβολής από Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Καταδίκη της παράνομης τουρκικής εισβολής από Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

«Το χρέος όλων μας να μην επιτρέψουμε να περάσει και άλλη μία δεκαετία χωρίς να γίνει αποδεκτή μια ειρηνική, δίκαιη και βιώσιμη λύση», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, καταδικάζοντας την εισβολή και την παράνομη κατάληψη και κατοχή από τα τουρκικά στρατεύματα του ενός τρίτου της Κύπρου, «αυτού του λίθου της ελληνικής ιστορίας και ακρογωνιαίου λίθου του παγκόσμιου πολιτισμού».

Στη ομιλία που απηύθυνε στους συνέδρους της 47ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που διεξήχθη στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, λίγο πριν από τη συναυλία με τίτλο «Κύπρος: γη αγκαλιάς», με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική κατοχή και εισβολή στη Μεγαλόνησο, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τον κόσμο να ξεχάσει και δεν θα τον αφήσουμε να ξεχάσει τη δίκαιη υπόθεσή μας».

«Είναι δέσμευσή μας να σταθούμε δίπλα στην Κύπρο μας και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη θεμελιώδη ενότητα και εδαφική ακεραιότητά της», είπε.

«Έχουμε μια ιστορία να πούμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, «και πρέπει να την πούμε δυνατά και περήφανα, καθώς δεν θα επιτρέψουμε να αγνοηθεί η ιστορία των 10.000 ετών της Κύπρου, πολλώ δε μάλλον να ξεχαστεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top