ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Αββακούμ: Όλα δείχνουν καθαίρεση Νεκτάριου και Πορφύριου – Τι θα συμβεί με άλλους μοναχούς της Μονής

Υπόθεση Αββακούμ: Όλα δείχνουν καθαίρεση Νεκτάριου και Πορφύριου – Τι θα συμβεί με άλλους μοναχούς της Μονής

Ολοκληρώθηκε το έργο της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου και αποφάσισε να εισηγηθεί καθαίρεση του ηγουμένου της Μονής Οσίου Αββακούμ Νεκταρίου, καθώς και του αρχιμανδρίτη της ιδίας Μονής Πορφυρίου.

Ο Θεολόγος, Χριστάκης Ευσταθίου, μιλώντας στον Alpha, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» ανέφερε ότι «στο τέλος της ημέρας, παρά τις διαφορετικές εκτιμήσεις γύρω από το θέμα, οι αποφάσεις που θα βγουν από την Ιερά Σύνοδο θα είναι ομόφωνες»

Ερωτηθείς αν πάνε για καθαίρεση και άλλοι μοναχοί της Μονής, τόνισε ότι «για άλλους μοναχούς στη Μονή δεν τίθεται θέμα καθαίρεσης. Οι αρχιμανδρίτες οι οποίοι τελούν ήδη εν αργία αναμένεται να καθαιρεθούν, αλλά προκύπτουν και θέματα για ορισμένους μοναχούς που εγκαταβίωναν στη Μονή»

«Ένας μοναχός φέρει το αγγελικό μοναχικό σχήμα και αποδομείται από αυτό το σχήμα. Οποιαδήποτε ποινή δεν έρχεται να λειτουργήσει τιμωριτικά για να αποβληθες από το Σώμα της Εκκλησίας αλλά είναι μία πρόσκληση, μια μετάνοια για τα όσα συντελέστηκαν, κάτι το οποίο δεν ισχύει, όμως, για τους Αρχιμανδρίτες. Για τους δύο Αρχιμανδρίτες είναι η καθαίρεση από το Ιερατικό σχήμα. Δεν θα μπορούν να τελούν λειτουργίες και μυστήρια. Εκπίπτουν στις τάξεις των λαϊκών πλέον», εξήγησε.

Ερωτηθείς αν οι αρχιμανδρίτες θα μπορούν να φορούν ράσα απάντησε ότι «και ένας λαϊκός μπορεί να φορεί ράσα, το θέμα είναι να μην δημιουργούν θέματα πίστεως σε σχέση με τους πιστούς ή να τους εκμεταλλεύονται»

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «οι έρευνες που διεξάγονται και σε ποινικό επίπεδο και από την Αστυνομία έχουν πάρει τέτοιες διαστάσεις που αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει και ο φόβος αλλοίωσης τεκμηρίων άρα πιστεύω ότι θα περιμένουν να τελειώσει αυτή η ιστορία και η Μονή σίγουρα θα λειτουργήσει, ο χώρος δεν παύει να είναι ιερός»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top