ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Πουργουρίδης: «Δικαιολογημένα νιώθει πικρία ο Αβέρωφ. Έπρεπε να σκεφτεί 10 φορές πριν να μιλήσει ο Νίκος Αναστασιάδης»

Χρ. Πουργουρίδης: «Δικαιολογημένα νιώθει πικρία ο Αβέρωφ. Έπρεπε να σκεφτεί 10 φορές πριν να μιλήσει ο Νίκος Αναστασιάδης»

Ως μια κατάσταση που προκαλεί λύπη και ανησυχία στον Συναγερμικό κόσμο χαρακτήρισε την κόντρα Αναστασιάδη-Αβέρωφ ο Χρήστος Πουργουρίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» σημειώσε πως θα πρέπει να ανησυχεί την ηγεσία του κόμματος γιατί οδηγεί σε εσωστρέφεια που δεν είναι ευχάριστη.

Σχολιάζοντας τη στάση της ηγεσίας και ιδιαίτερα της Αννίτας Δημητρίου, ανέφερε πως «όλα τα κόμματα πρέπει να κάνουν ειλικρινή αυτοκριτική των ενεργειών και των πράξεων τους. Στην Κύπρο δυστυχώς αυτή η πρακτική δεν ακολουθείται. Ενώ γίνονται σοβαρά σφάλματα πολιτικής φύσεως που θα πρέπει να απασχολήσουν στη βάση ενός δημόσιου διαλόγου, δεν συζητούνται, ούτε στα συλλογικά όργανα. Συνήθως αφήνουν τον χρόνο να περάσει. Ο χρόνος ουδέποτε λύνει τα προβλήματα σε ένα κόμμα. Υπήρχε μια κατάσταση που σιγόβραζε και τώρα βγήκε στην επιφάνεια».

«Για μένα ο ΔΗΣΥ έπρεπε να εξετάσει μετά τις Προεδρικές εκλογές την αποστασία του Νίκου Αναστασιάδη με σοβαρότητα, να εντοπίσει τα αίτια της αποστασίας. Δημόσια δεν έγινε ποτέ ο διάλογος, ούτε η ηγεσία το συζήτησε σε βάθος», συμπλήρωσε.

«Λέω ευθέως… ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο βασικός αίτιος και υποκινητής της αποστασίας, και με τη στάση του πριν τον προεκλογικό αγώνα και με τη στάση του μετά. Αν τηρούσε τη στάση που έπρεπε να τηρήσει, είμαι σίγουρος ότι δεν θα οδηγούμαστε στο φαινόμενο της αποστασίας, που στοίχισε τόσο στο αποτελεσμα να χαθεί αυτή η εκλογική μάχη και να νιώθει ο κάθε Συναγερμικός πικραμένος. Και δικαιολογημένα νιώθει πικρία ο Αβέρωφ. Έπρεπε να σκεφτεί 10 φορές πριν να μιλήσει ο Νίκος Αναστασιάδης για πικραμένος. Εσύ τους προκάλεσες την πικρία κ. Αναστασιάδη».

Για το αποτέλεσμα των εκλογών είπε χαρακτηριστικά, «υποστηρίζω και θα συνεχίσω να υποστηρίζω πως τις Προεδρικές Εκλογές ένα μεγάλο κόμμα όπως ο ΔΗΣΥ τις διεκδικεί πάντα με τον πρόεδρό του. Αν ο Πρόεδρός του είναι ακατάλληλος να διεκδικήσει προεδρικές εκλογές τότε είναι ακατάλληλος να ηγηθεί του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Ερωτηθείς αν σωζεται όλο αυτό, απάντησε πως με σωστή διάθεση αυτοκριτικής, και αναγνώρισης σφαλμάτων, που δεν είναι εύκολο ναι, διαφορετικά το ηφαίστειο θα συνεχίσει να βγάζει λάβα.

Έκανε παράλληλα μια διάκριση για την ηγεσία του κόμματος. «Έχουν αναρριχηθεί εκεί μερικά άτομα όχι λόγω της πολιτικής τους δράσης αλλά λόγω της παρουσίας τους σε γάμους και κηδείες. Όμως η Αννίτα Δημητρίου έχει όλα τα φόντα να γίνει ιστορικός ηγέτης του ΔΗΣΥ. Έχει δημοτικότητα, μια στάση που δεν προκαλεί αλλά πρέπει να πάρει σοβαρές αποφάσεις που θα προκαλέσουν πόνο, γιατί όταν έχεις ένα απόστημα πρέπει να το κόψεις, οπότε πρέπει να τολμησει», κατέληξε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top