ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Χαμός» στην πρώτη ανοικτή προπόνηση ομάδας πρώτης κατηγορίας - Έβαλαν φωτιά και έριχναν πυροτεχνήματα

«Χαμός» στην πρώτη ανοικτή προπόνηση ομάδας πρώτης κατηγορίας - Έβαλαν φωτιά και έριχναν πυροτεχνήματα

Έντονη ανησυχία για την επερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο, προκαλούν περιστατικά, που διαδραματίστηκαν χθες σε αθλητικό χώρο, στην επαρχία Λευκωσίας, με αφορμή την πρώτη ανοικτή προπόνηση ποδοσφαιρικής ομάδας πρώτης κατηγορίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου, Χρίστος Ανδρέου.

Σημείωσε ότι τη συγκεκριμένη προπόνηση, η οποία ήταν ανοικτή για το κοινό, παρακολούθησαν περί τους 800 οπαδούς της ομάδας, προσθέτοντας ότι καθ’ όλη τη διάρκειά της, οπαδοί άναβαν πυρσούς (φωτεινά σήματα χειρός) και έριχναν πυροτεχνήματα, γεγονός που προκάλεσε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα έξω από το στάδιο.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι η φωτιά κατασβέστηκε από μέλη της Αστυνομίας, με τη χρήση πυροσβεστήρων, πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Παρά το ότι η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα, χωρίς να προκληθούν οποιεσδήποτε ζημιές, το γεγονός αυτό γεννά ερωτηματικά ως προς την ετοιμότητα και την προθυμία, συναρμόδιων υπηρεσιών να συνεργαστούν, ενόψει της επερχόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου. Κι αυτό γιατί, παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία, είχε ζητήσει από τις τοπικές αρχές, την αποψίλωση των ξηρών χόρτων περιμετρικά του σταδίου, αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα την πρόκληση της φωτιάς», συμπλήρωσε. 

Ο κ. Ανδρέου επεσήμανε ότι άκρως ανησυχητικό είναι και το γεγονός, πως κατά την διενέργεια ελέγχου, από την Αστυνομία, πριν την έναρξη της προπόνησης, στην καντίνα του σταδίου, εντοπίστηκαν να εκτίθενται παράνομα, προς πώληση οινοπνευματώδη ποτά.

Ως αποτέλεσμα, συνέχισε, ο διαχειριστής της καντίνας καταγγέλθηκε από την Αστυνομία.

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε, επίσης, πως μετά την αποχώρηση των οπαδών, εντοπίστηκαν ζημιές στους εξωτερικούς τοίχους του σταδίου, από την αναγραφή συνθημάτων.

«Τα πιο πάνω περιστατικά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι επρόκειτο μόνο για μία προπόνηση και όχι επίσημο αγώνα, προκαλούν έντονες ανησυχίες ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, όταν θα διεξάγονται επίσημοι αγώνες, με την κρισιμότητα και την «αντιπαλότητα», που μπορεί αυτοί να έχουν. Γεννούν επίσης ερωτήματα, για την ετοιμότητα και την ωριμότητα όλων των συναρμόδιων φορέων, θεσμοθετημένων ή μη, ώστε να διεξαχθεί το νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, σε συνθήκες ασφάλειας», πρόσθεσε.

Ως Αστυνομία, είπε ο κ. Ανδρέου, καλούν για άλλη μια φορά, όλους όσοι συνθέτουν τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Κύπρου, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

«Να εγκύψουν σοβαρά στο πρόβλημα της βίας στους αθλητικούς χώρους και τις πραγματικές αιτίες που την προκαλούν, μακριά από τις όποιες σκοπιμότητες, με στόχο να καταστήσουμε τους αθλητικούς χώρους, πραγματικά ασφαλείς», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί, είπε ο κ. Ανδρέου, ότι για σκοπούς αστυνόμευσης της χθεσινής προπόνησης, η Αστυνομία διέθεσε μεγάλο αριθμό μελών της.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τέθηκαν σε ετοιμότητα δύο αντιοχλαγωγικές διμοιρίες και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου, ενώ παράλληλα σε άλλες επαρχίες, αστυνομεύθηκε η συγκέντρωση και αναχώρηση οπαδών, της συγκεκριμένης ομάδας, για το στάδιο, όπου πραγματοποιήθηκε η προπόνηση.

Καταλήγοντας, ο κ. Ανδρέου είπε ότι η Αστυνομία διερευνά το περιστατικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Μετά τις καταιγίδες έρχονται υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Το αντιφατικό προφίλ του παραλίγο δολοφόνου του Τραμπ: Άθλιος σκοπευτής αλλά με βολή επαγγελματία και αριστερός που ψήφιζε συντηρητικούς

Βρήκαν στην κατοχή τους μαχαίρια και 14 κινητά - Πιάστηλαν να χρησιμοποιούν πλαστές πιστωτικές σε περίπτερο

Εξαφανίστηκε 25χρονος Αγγλοκύπριος στη Σαρδηνία - Τον ψάχνουν τρεις μέρες - Δραματική έκκληση από τη μητέρα του

«Μίλησε» η νεκροτομή του 25χρονου που παρασύρθηκε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Έτσι έχασε τη ζωή του



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Τα συγχαρητήρια του στην Ρομπέρτα Μέτσολα για την επανεκλογή της ως Πρόεδρος στη 10η κοινοβουλευτική θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top