ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα εκβιασμών στην Ελλάδα: Η αρχηγός «Νάνσυ» πήγαινε η ίδια στα ραντεβού με τα θύματα

Κύκλωμα εκβιασμών στην Ελλάδα: Η αρχηγός «Νάνσυ» πήγαινε η ίδια στα ραντεβού με τα θύματα

Παρελθόν στις απάτες έχει η Νάνσυ η οποία φέρεται να είναι ο ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων, ξενοδοχείων και ιδιωτικών οικιών, κυρίως στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας πουλώντας τους προστασία έναντι υψηλών, παράνομων αμοιβών, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Πολιτισμού αλλά και ιδιωτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στη σχετική δικογραφία, η 43χρονη με καταγωγή από την Πάτρα, που είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη δομή, την ιεραρχία και τη δράση της σπείρας με κέρδη άνω των 700.000 ευρώ ανά έτος, είχε συλληφθεί δύο ακόμη φορές κατά το παρελθόν για διάπραξη κακουργημάτων.

Συγκεκριμένα, το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης καθώς, παριστάνοντας τη μεσίτρια, αποπειράθηκε να πουλήσει ακίνητο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αξίας 120.000 ευρώ. Δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει την παράνομη πράξη της καθώς πιάστηκε στα πράσα.

Μόλις έναν χρόνο αργότερα, το 2010, βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με τον νόμο, αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού, ύψους περίπου 125.000 ευρώ, από το γραφείο ασφαλίσεων όπου εργαζόταν εκείνη την περίοδο. Και στις δύο περιπτώσεις τής είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Επιπλέον, τόσο η ίδια όσο και ο 41 ετών αδελφός της, που ήταν επίσης μέλος της οργάνωσης, παρότι δραστηριοποιούνταν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ήταν ψευδώς δηλωμένοι ως υπάλληλοι συμβουλευτικής εταιρείας έτσι ώστε να εμφανίζονται ως ασφαλισμένοι και με σταθερό εισόδημα.

Η Νάνσυ, μάλιστα, είχε αναθέσει στον αδελφό της, που ήταν πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνη της, τον ευαίσθητο ρόλο του εισπράκτορα - ταμία. Είχε βάλει στο κόλπο και την ηλικιωμένη μητέρας τους στο σπίτι της οποίας φυλάσσονταν τα παράνομα χρήματα που έπαιρνε από τους πελάτες της, διανέμοντας, στη συνέχεια, μέρος τους στα μέλη της οργάνωσης που η ίδια είχε στρατολογήσει προκειμένου να τής παρέχουν πληροφορίες σχετικά με επικείμενους ελέγχους, να μην βεβαιώσουν διαπιστωθείσες παραβάσεις, να παρεμβαίνουν σε αποφάσεις συμβουλίων, να εξαφανίζουν και να πλαστογραφούν δημόσια έγγραφα και να θέτουν στο αρχείο των υπηρεσιών τους διάφορες υποθέσεις.

Οργανωτική, αυστηρή, επίμονη αλλά και συγκεντρωτική ηγούνταν της κάθε αποστολής, έκανε η ίδια την πρώτη επαφή με τους στόχους, επιδείκνυε στα μέλη και τους συνεργούς της οργάνωσης τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να δράσουν ανά περίπτωση ενώ δεν δίσταζε να απαιτήσει τη μετάθεση δημοσίων υπαλλήλων που έβαζαν εμπόδιο στις δουλειές της. Απειλούσε δε τους ιδιοκτήτες – πελάτες της πως αν δεν κρατήσουν το στόμα τους κλειστό θα πάψουν να έχουν την προστασία της.

Επιπλέον, ήταν πολύ προσεκτική στις επικοινωνίες της χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τις διαδικτυακές εφαρμογές για λόγους ασφαλείας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η 43χρονη αρχηγός του κυκλώματος, που συνελήφθη μαζί με 13 ακόμη μέλη της, είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα ακριβά ρολόγια. Κατά την διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε στο σπίτι της, βρέθηκαν όχι ένα ούτε δύο αλλά 25 διαφορετικά ρολόγια χειρός, από πασίγνωστες μάρκες, γεγονός που αποδεικνύει πως είχε μια εμμονή με το συγκεκριμένο αξεσουάρ.

Ανάμεσα στα ευρήματα της κατ’ οίκον έρευνας βρέθηκαν επίσης περίπου 4000 ευρώ μετρητά, οκτώ βιβλιάρια διαφορετικών τραπεζών με πλήθος κινήσεων αλλά και σφραγίδες ενός πολιτικού μηχανικού και ενός αρχιτέκτονα μηχανικού τις οποίες προφανώς χρησιμοποιούσε στα πλαστά πιστοποιητικά που εξέδιδε η εγκληματική οργάνωση.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Μετά τις καταιγίδες έρχονται υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Το αντιφατικό προφίλ του παραλίγο δολοφόνου του Τραμπ: Άθλιος σκοπευτής αλλά με βολή επαγγελματία και αριστερός που ψήφιζε συντηρητικούς

Βρήκαν στην κατοχή τους μαχαίρια και 14 κινητά - Πιάστηλαν να χρησιμοποιούν πλαστές πιστωτικές σε περίπτερο

Εξαφανίστηκε 25χρονος Αγγλοκύπριος στη Σαρδηνία - Τον ψάχνουν τρεις μέρες - Δραματική έκκληση από τη μητέρα του

«Μίλησε» η νεκροτομή του 25χρονου που παρασύρθηκε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Έτσι έχασε τη ζωή του



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Τα συγχαρητήρια του στην Ρομπέρτα Μέτσολα για την επανεκλογή της ως Πρόεδρος στη 10η κοινοβουλευτική θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top