ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ο ΔΗΣΥ- Ανοίγουν στόματα για τις προεδρικές του 2023

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ο ΔΗΣΥ- Ανοίγουν στόματα για τις προεδρικές του 2023

Έντονος προβληματισμός επικρατεί ανάμεσα στην ηγεσία αλλά και στη βάση του ΔΗΣΥ, με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αβέρωφ Νεοφύτου και του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος σήκωσε το γάντι και ανταπέδωσε τα πυρά στον τέως Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές.

Τα όσα συμβαίνουν αυτήν τη στιγμή στον ΔΗΣΥ, είναι αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης εσωστρέφειας, η οποία ξεκίνησε εν μέσω προεκλογικής για τις προεδρικές εκλογές, χωρίζοντας το κόμμα σε δύο στρατόπεδα.

Οι οπαδοί του Αβέρωφ Νεοφύτου από τη μια και οι οπαδοί του Νίκου Χριστοδουλίδη από την άλλη. Ο «εμφύλιος» συνεχίστηκε φθάνοντας στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και τα τραγικά λάθη τα οποία έγιναν από πλευράς ηγεσίας. Όλα αυτά, μαζί με το γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ ουδέποτε άφησε πίσω του το πρόσφατο παρελθόν των προεδρικών εκλογών, απλά έκρυβε κάτω από το χαλί τα όσα κατά καιρούς έβγαιναν στην επιφάνεια με κάποιους εντός του κόμματος να κάνουν λόγο για «ελέφαντα στο δωμάτιο», αυτή τη στιγμή δύσκολα μπορεί να διαχειριστεί την όλη κατάσταση.

Τα μέτωπα εντός του κόμματος ήταν ανοιχτά με τους «οπαδούς» του Νίκου Αναστασιάδη από τη μία και τους «οπαδούς» του Αβέρωφ Νεοφύτου από την άλλη. Η ηγεσία δύσκολα μπορεί να βάλει τάξη στα όσα εδώ και καιρό υποβόσκουν στο κόμμα, με την Αννίτα Δημητρίου να διερωτάται «πού βρισκόμασταν τόσο καιρό όλοι για κάποια επίμαχα ζητήματα» αφήνοντας αιχμές σε Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Αναστασιάδη.

Στο όλο σκηνικό ήρθαν να προστεθούν και δηλώσεις στελεχών του κόμματος, οι οποίες ρίχνουν περισσότερο λάδι στη φωτιά, όπως η περίπτωση του πρώην Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Χρίστου Πουργουρίδη, ο οποίος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA» χαρακτήρισε τον Νίκο Αναστασιάδη ως την κύρια πηγή του κακού, λέγοντας πως για τον ίδιο «βασικά αίτια της αποστασίας ήταν η συμπεριφορά του Νίκου Αναστασιάδη».

Την ίδια ώρα, ο πρώην Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ», άφησε αιχμές για την επιμονή του Αβέρωφ Νεοφύτου να κατέλθει υποψήφιος, λέγοντας πως «η επιλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη είχε προδιαγραφεί από την αρχή. Μόνο κάποιος πολιτικά τυφλός δεν θα το έβλεπε».

Ο Πρόδρομος Προδρόμου άφησε αιχμές εναντίον όσων στήριξαν τον Αντρέα Μαυρογιάννη για την προεδρία της Δημοκρατίας λέγοντας πως «ήταν ποτέ δυνατόν να διανοηθεί κάποιος ότι θα υποστηρίζαμε το ΑΚΕΛ και τον υποψήφιό του; Είχαμε ξεχάσει την εκατόμβη που προκάλεσαν οι πολιτικές του ΑΚΕΛ από το 2008 μέχρι το 2013;»

Ο κ. Προδρόμου προχωρώντας ένα βήμα παρά κάτω αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ανάληψη πρωτοβουλίας από μερίδα Συναγερμικών, τονίζοντας πως ο ΔΗΣΥ πρέπει να επανασυνδεθεί με τις βασικές του αρχές: «Άνθρωποι ανησυχούν από αυτή την πορεία και την κατάντια του κόμματος. Αυτό που χρειάζεται είναι να χτυπήσει συναγερμός μέσα στον Συναγερμό για να ξυπνήσουμε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Μετά τις καταιγίδες έρχονται υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Το αντιφατικό προφίλ του παραλίγο δολοφόνου του Τραμπ: Άθλιος σκοπευτής αλλά με βολή επαγγελματία και αριστερός που ψήφιζε συντηρητικούς

Βρήκαν στην κατοχή τους μαχαίρια και 14 κινητά - Πιάστηλαν να χρησιμοποιούν πλαστές πιστωτικές σε περίπτερο

Εξαφανίστηκε 25χρονος Αγγλοκύπριος στη Σαρδηνία - Τον ψάχνουν τρεις μέρες - Δραματική έκκληση από τη μητέρα του

«Μίλησε» η νεκροτομή του 25χρονου που παρασύρθηκε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Έτσι έχασε τη ζωή του



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Τα συγχαρητήρια του στην Ρομπέρτα Μέτσολα για την επανεκλογή της ως Πρόεδρος στη 10η κοινοβουλευτική θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top