ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία συνεχίζει με πνεύμα αλληλεγγύης έναντι Αθήνας, ανέφερε ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη

Η Τουρκία συνεχίζει με πνεύμα αλληλεγγύης έναντι Αθήνας, ανέφερε ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη

Η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της να αναπτύξει το πνεύμα αλληλεγγύης με την Ελλάδα στη βάση της αρχή της καλής γειτονίας και αυτές θα συνεχιστούν όλο και περισσότερο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, κατά τη συνάντηση όπου συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας, περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι πρέπει να αυξηθούν οι θετικές προσπάθειες για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη και ότι θα ήταν ωφέλιμο για όλες τις χώρες της περιοχής να εργαστούν για να εξασφαλίσουν την επικράτηση της ειρήνης σε αυτές τις γεωγραφίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τουρκικής πλευράς στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο επικεφαλής σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Πρεσβευτής Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Εξάλλου, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε και με την Ιταλίδα Πρωθυπουργό Τζορτζία Μελόνι στο Συνεδριακό Κέντρο Walter E., όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, ο αρχηγός της MİT Ιμπραχίμ Καλίν, ο Πρόεδρος της Προεδρικής Αμυντικής Βιομηχανίας Χαλούκ Γκιοργκιούν και ο Πρέσβης Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, Ερντογάν και Μελόνι συζήτησαν τις σχέσεις Τουρκίας-Ιταλίας, περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

Κατά τη συνάντηση, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται με τα βήματα που πρέπει να γίνουν και ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για αυτό.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για να τερματίσει τις εντάσεις στην περιοχή μέσω της ειρήνης και ότι όλες οι χώρες πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για αυτό.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε επίσης και με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top