ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέτειος εισβολής: Τουρκικό αεροπλανοφόρο και παρέλαση 50 πλοίων στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς

Επέτειος εισβολής: Τουρκικό αεροπλανοφόρο και παρέλαση 50 πλοίων στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς

Το τουρκικό αεροπλανοφόρο Αναντολού θα σταλεί στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, ενώ, μεταξύ άλλων, θα γίνει και ναυτική παρέλαση 50 πλοίων. Στους εορτασμούς θα συμμετέχει επίσης η ομάδα ακροβατικών αεροσκαφών "Τουρκικά Αστέρια".

Σύμφωνα με ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΑΜ στην πλατφόρμα Χ, «για να τονιστεί η σημασία και η σπουδαιότητα της 'ειρηνευτικής επιχείρησης' (σσ. τουρκικής εισβολής) στην Κύπρο, την 50ή επέτειο της οποίας θα τιμήσουμε με μεγάλη υπερηφάνεια, και για να γιορτάσουμε με μεγάλη συμμετοχή την επιτυχία της επιχείρησης που έφερε την ειρήνη στο νησί, προγραμματίζονται πολλές σημαντικές και ειδικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν υπό τον συντονισμό του Υπουργείου μας και των αρχών της 'τδβκ΄, με τη συμμετοχή των ηρωικών μας βετεράνων της (εισβολής) Κύπρου και των συγγενών τους".

Συγκεκριμένα, όωπς αναφέρεται θα γίνουν επίσημες τελετές, πορείες μνήμης και επισκέψεις "σε  ήρωες", επίσκεψη σε "λιμένα της τδβκ" του αεροπλανοφόρου "Αναντολού" και ναυτική παρέλαση με 50 πλοία, εκδήλωση της ομάδας ακροβατικών αεροσκαφών "Τουρκικά Αστέρια" και διέλευση πολεμικών αεροσκαφών.

Επίσης στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται 50 ρίψεις πυρών από το Πυροβολικό, συναυλίες με τη συμμετοχή στρατιωτικής μπάντας και οθωμανικής μπάντας και διάσημων καλλιτεχνών, σεμινάριο, συνέδριο, και συμπόσιο για την "επιχείρηση ευτυχισμένη ειρήνη", όπως αποκαλείται η τουρκική εισβολή καθώς και διαγωνισμοί άρθρων, αθλητικοί διαγωνισμοί, δενδροφύτευση, προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών και εκδηλώσεις "αδελφών χωρών", όπως αναφέρεται.

Επιπλέον, θα εκδοθούν ειδικά αναμνηστικά γραμματόσημα και κέρματα για την 50ή επέτειο.

Προβλέπεται επίσης η διοργάνωση έκθεσης για την 50ή επέτειο στο "μουσείο τ/κ ιστορίας, πολιτισμού και εθνικού αγώνα" στην κατεχόμενη Λευκωσία μεταξύ 20 Ιουλίου και 30 Σεπτεμβρίου και καθώς και εκδήλωσης με τίτλο «Παρακολούθηση της Αυγής» στις 19 Ιουλίου στην "παραλία απόβασης Yavuz" στην Κερύνεια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Πόθεν Έσχες: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι βουλευτές - Επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες και… καταχρεωμένοι

Έφυγε αναπάντεχα από την ζωή ο 15χρονος Αντώνης - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των οπαδών της Ομόνοιας



Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώπιον της Ολομέλειας στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο και σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για να τοποθετηθούν με αφορμή την επέτειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top