ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Κυβέρνησης στον ΔΗΣΥ: «Δυστυχώς, αδυνατεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών»

«Πυρά» Κυβέρνησης στον ΔΗΣΥ: «Δυστυχώς, αδυνατεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών»

Ανταποδίδει τα «πυρά» στον ΔΗΣΥ η Κυβέρνηση, μέσω γραπτής δήλωσης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Η πρόσφατη δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από την πραγματική πολιτική αστοχία, ή -ακόμη χειρότερα- δεν την αντιλαμβάνεται»

Αυτούσια η δήλωση

Το Κυπριακό, ως το ύψιστο εθνικό μας ζήτημα, δεν προσφέρεται ούτε για επικοινωνιακούς χειρισμούς ούτε ως όχημα πολιτικών ελιγμών. Η ηγεσία του ΔΗΣΥ, δυστυχώς, αδυνατεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών, αλλά και την αποστολή του Εθνικού Συμβουλίου.

Η πρόσφατη δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από την πραγματική πολιτική αστοχία, ή -ακόμη χειρότερα- δεν την αντιλαμβάνεται. 

Παρατηρούμε με μεγάλη μας έκπληξη, τόσο μέσα από την επιστολή της Προέδρου του ΔΗΣΥ όσο και μέσα από την πρόσφατη δήλωση, δυστυχώς, να υιοθετούνται ατεκμηρίωτα επιχειρήματα που προβάλλει μέχρι σήμερα η άλλη πλευρά.  Αυτοί, λοιπόν, που ενισχύουν την επιχειρηματολογία της Τουρκίας είναι καλό να προβληματιστούν αν αξίζει στον βωμό άλλων σκοπιμοτήτων να πλήττουν εθνικές επιδιώξεις. 

Η χρονική στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η επιστολή της κας Δημητρίου είναι απόλυτα συνυφασμένη και με την ουσία της συζήτησης, αλλά και με τα μηνύματα που στέλνει. Λίγες ώρες προτού η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ θα παρέδιδε την έκθεσή της στον ΓΓ των ΗΕ, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ (Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας κατά τη συγκεκριμένη στιγμή) επέλεξε να προδικάσει και να επιμερίσει ευθύνες. 

Εάν αδυνατούν να αντιληφθούν το άστοχο και πολιτικά ανορθόδοξο αυτής της επιλογής, προκαλεί έκπληξη πράγματι. Το γεγονός ότι η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επέλεξε να δημοσιοποιήσει την επιστολή, ενόσω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απουσίαζε στο εξωτερικό, προτού καν του δοθεί η ευκαιρία να τη διαβάσει καταδεικνύει και τον βαθμό σεβασμού και τη διάθεση συνεργασίας που προβάλει μια τέτοια ενέργεια.

Ως προς το περιεχόμενο της επιστολής, το οποίο ασφαλώς και θα απαντηθεί λεπτομερώς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η αποστολή του Εθνικού Συμβουλίου είναι η απαραίτητη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και όχι απλώς ενημέρωσή τους.  Διαβάσαμε στην επιστολή απόψεις που σε κανένα απολύτως σημείο δεν τέθηκαν ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου ούτε και κατά το προηγούμενο διάστημα.

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέλαβε και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, πρωτοβουλίες που τυγχάνουν αναγνώρισης διεθνώς, αλλά και που συμβάλουν θετικά στη δημιουργία θετικού κλίματος.  Είναι, άλλωστε, η ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών από πλευράς μας που κατέστησε εφικτό τον διορισμό της κας Ολγκίν, για την προσπάθεια της οποίας ανησυχεί τόσο η ηγεσία του ΔΗΣΥ.

Έχουμε πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας της στιγμής και της ευθύνης που μας βαραίνει.  Αναμένουμε ενημέρωση σε σχέση με τη συνάντηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ, με τον ΓΓ των ΗΕ, αλλά και για τις επαφές του Έλληνα Πρωθυπουργού. Αντί επικοινωνιακών χειρισμών θα επιθυμούσαμε η έγνοια όλων μας να ήταν οι σημαντικές εξελίξεις και η υπεύθυνη στάση που αυτές επιβάλλουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Πόθεν Έσχες: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι βουλευτές - Επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες και… καταχρεωμένοι

Έφυγε αναπάντεχα από την ζωή ο 15χρονος Αντώνης - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των οπαδών της Ομόνοιας



Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώπιον της Ολομέλειας στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο και σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για να τοποθετηθούν με αφορμή την επέτειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top