ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει αυτούς που πρέπει» - Καταγγέλλει προσπάθεια φίμωσης ο ΔΗΣΥ

«Η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει αυτούς που πρέπει» - Καταγγέλλει προσπάθεια φίμωσης ο ΔΗΣΥ

Νέα απάντηση στην Κυβέρνηση δίνει ο ΔΗΣΥ, μέσω δήλωσης του εκπροσώπου Τύπου, Ονούφριου Κουλλά.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταγγέλλει προσπάθεια φίμωσης.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Η αντίδραση της κυβέρνησης από την κατάθεση προτάσεων της Προέδρου του ΔΗΣΥ για να ξεκλειδώσει η διαδικασία στο κυπριακό είναι αχαρακτήριστη.

Μας λυπεί ιδιαίτερα η ανηλεής επίθεση στον Δημοκρατικό Συναγερμό και στην Πρόεδρό του. Από πότε η έγνοια για τον τόπο και η κατάθεση προτάσεων θεωρείται «ένοχη» πράξη;

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: «Πυρά» Κυβέρνησης στον ΔΗΣΥ: «Δυστυχώς, αδυνατεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών»

Η αναφορά για υιοθέτηση της τουρκικής επιχειρηματολογίας πέραν από παντελώς άστοχη στην προκειμένη περίπτωση είναι και επαίσχυντη καθώς επιδιώκει να φιμώσει κάθε διαφορετική άποψη και να αποτρέψει εναλλακτικές προτάσεις.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την τουρκική αδιαλλαξία.  Αλλά θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να τη διαρρήξουμε ή τουλάχιστον να καταφέρουμε να την εκθέσουμε διεθνώς. Με τις προτάσεις/εισηγήσεις μας αυτό επιδιώκουμε.

Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει αυτούς που πρέπει και καταφεύγει σε ρητορική εσωτερικής κατανάλωσης.

Μπροστά στο ενδεχόμενο εδραίωσης της διχοτόμησης και επιμερισμό ευθυνών στη δική μας πλευρά, με ανυπολόγιστες για την πατρίδα μας συνέπειες, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τη σημασία ΔΗΘΕΝ της δημοσιοποίησης και της χρονικής στιγμής της επιστολής.

Αυτά τα απαντήσαμε ήδη και ας κάνει η κυβέρνηση πως δεν καταλαβαίνει. Σε κάθε περίπτωση καμία σημασία δεν έχει επί της ουσίας της εθνικής μας υπόθεσης. Μόνο για λόγους διαφάνειας και λόγω της ιστορικότητας των στιγμών, είτε το κατανοεί η κυβέρνηση είτε όχι».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώπιον της Ολομέλειας στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο και σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για να τοποθετηθούν με αφορμή την επέτειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top