ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός της Αρχής Λιμένων Κύπρου

Εγκρίθηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός της Αρχής Λιμένων Κύπρου

Η Βουλή ενέκρινε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό της Αρχής Λιμένων Κύπρου ύψους €8.420.000 μετά τον τερματισμό της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ της Κυβέρνησης και της αναδόχου εταιρείας «Kition Ocean Holdings Ltd». Υπέρ ψήφισαν 34 βουλευτές και υπήρξε και μια αποχή.

Οι συμπληρωματικές πιστώσεις αφορούν την καταβολή επιδικασθεισών αποζημιώσεων, που προέκυψαν σε βάρος της ΑΛΚ έπειτα από δικαστική απόφαση και ανάληψη της διαχείρισης του λιμανιού Λάρνακας από την ΑΛΚ, μετά τον τερματισμό της σύμβασης με την «Kition Ocean Holdings Ltd».

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης, αναφερόμενος στον τερματισμό της σύμβασης είπε ότι πέραν των όποιων ευθυνών που υπάρχουν, κρατούν τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Μεταφορών, ότι μέχρι να αποφασιστεί τελικά πώς θα προχωρήσει το έργο, το κράτος θα επενδύσει ένα σημαντικό ποσό τόσο στο λιμάνι όσο και στη Μαρίνα της Λάρνακας ώστε να γίνουν κάποια έργα που περιλαμβάνονται στο έργο της κοινοπραξίας αλλά θα έμεναν στο κενό χωρίς τη μεσολάβηση του κράτους. Είπε ακόμα ότι αναμένουν τον οδικό χάρτη, το χρονοδιάγραμμα και τα ακριβή ποσά που θα επενδυθούν.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης είπε ότι η συμφωνία ήταν προβληματική εξ αρχής και ότι λήφθηκε προεκλογικά. Πρόσθεσε ότι η παρούσα Κυβέρνηση έλαβε μια ορθή απόφαση για να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διεκδικήσει όσα περισσότερα μπορεί για προστασία των φορολογουμένων.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι μια ημικατεχόμενη, απομονωμένη και σε ευαίσθητη περιοχή χώρα όπως η Κύπρο πρέπει να έχει κρατικό λιμάνι και κρατικό αερομεταφορέα. Η εξέλιξη είναι, όπως είπε, προς θετική κατεύθυνση και το κράτος πρέπει να αναλάβει τη διαχείριση στο λιμάνι Λάρνακας.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Αλαμπρίτης ανέφερε ότι η συμφωνία με την Kition δεν ήταν προεκλογική αλλά έγινε μετά από μελέτες και το ζητούσε η πόλη της Λάρνακας, απλώς δεν έγινε η παρακολούθηση της συμφωνίας όπως έπρεπε. Ζήτησε να διασφαλιστεί το λιμάνι της Λάρνακας θα επιστρέψει στην ομαλότητα.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι σε αυτό το θέμα φτάσαμε στον ίδιο παρονομαστή σε σχέση με 20-25 χρόνια πριν και είναι κρίμα και άδικο διότι αδικείται η Λάρνακα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώπιον της Ολομέλειας στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο και σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για να τοποθετηθούν με αφορμή την επέτειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top