ΔΙΕΘΝΗ

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο Μπάιντεν - Το επιτελείο του κάνει κρυφές δημοσκοπήσεις για υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο Μπάιντεν - Το επιτελείο του κάνει κρυφές δημοσκοπήσεις για υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι ενδείξεις ότι ο Τζο Μπάιντεν θα αποσυρθεί από την κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας στις εκλογές του Νοεμβρίου υπέρ της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Την Πέμπτη, το NBC News και οι New York Times μετέδωσαν ότι στο επιτελείο του Μπάιντεν αξιολογούν στο παρασκήνιο το πόσο «βιώσιμη» θα ήταν μια υποψηφιότητα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, διεξάγοντας κρυφές μετρήσεις.

Εν τω μεταξύ, για σήμερα στις 18:30 (ώρα ΗΠΑ, 01:30 της Παρασκευής) αναμένεται συνέντευξη Τύπου του Τζο Μπάιντεν. Το περιεχόμενο είναι για την ώρα άγνωστο, αλλά οι φήμες ότι θα αφορά τις εκλογές και την υποψηφιότητά του «οργιάζουν».

Είναι η πρώτη άμεση επαφή του Μπάιντεν με τους δημοσιογράφους, εδώ και δύο εβδομάδες, δηλαδή από την απογοητευτική εμφάνισή του στο debate που πυροδότησε το κύμα σχολίων και προτροπών να αποχωρήσει από τον προεκλογικό αγώνα.

Έπειτα από τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, είναι αναμενόμενο «ο Τύπος να είναι επιθετικός» σχολιάζει ο Μάικλ Γκρινμπάουμ των New York Times.

Οι New York Times προσθέτουν ότι η έρευνα διεξήχθη αυτή την εβδομάδα και ήταν η πρώτη κατά την οποία η ομάδα του προέδρου θέλησε να εκτιμήσει την απήχηση της αντιπρόεδρου.

Αν και, κατά το δημοσίευμα, δεν είναι σαφές γιατί διεξήχθη η έρευνα ή τι σχεδίαζε να κάνει το επιτελείο Μπάιντεν με τα αποτελέσματα, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να πείσει τον Μπάιντεν να αλλάξει γνώμη και τελικά να εγκαταλείψει την εκστρατεία. Θα μπορούσε όμως και να δείξει ότι είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να σταθεί απέναντι στον Τραμπ και άρα να ενισχύσει τη δική του θέση ότι θα δώσει τη μάχη.

Εν τω μεταξύ, οι New York Times σημειώνουν ότι ακόμη και ανάμεσα σε συνεργάτες του προέδρου γίνονται σκέψεις για το πώς θα τον μεταπείσουν, αν και δεν έχουν γίνει συζητήσεις με τον ίδιο τον πρόεδρο.

Η αμερικανική εφημερίδα λέει ότι ορισμένοι από τους κορυφαίους συνεργάτες του Μπάιντεν υποστήριξαν σε κατ’ιδίαν συζητήσεις ότι η Καμάλα Χάρις δεν θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές. Ωστόσο δωρητές και άλλοι υποστηρικτές της αντιπροέδρου πιστεύουν ότι μπορεί να βρίσκεται σε ισχυρότερη θέση μετά το debate στις 27 Ιουνίου.

Άλλες δύο φωνές υπέρ της απόσυρσης

Οι τελευταίοι που προστέθηκε στο κατάλογο των Δημοκρατικών οι οποίοι ζητούν την απόσυρση της υποψηφιότητας είναι ο βουλευτής Μπραντ Σνάιντερ και η επίσης βουλευτής Χίλαρι Σόλτεν.

Αφού ο πρώτος υπογράμμισε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του στον πρόεδρο για όσα έχει προσφέρει στη χώρα, ο Σνάιντερ αναφέρει σε δήλωσή του πως «ήρθε η ώρα [ενν. ο Τζο Μπάιντεν] να παραδώσει ηρωικά τη δάδα σε μια νέα γενιά ηγετών που θα μας καθοδηγήσει στο μέλλον».

Η Σόλτεν απηύθυνε την ίδια έκκληση μέσω ανάρτησής της στο Χ. «Δεν έχει να κάνει με το παρελθόν, αλλά με το μέλλον. Είναι ώρα να παραδώσει την σκυτάλη (στον επόμενο)», έγραψε και τόνισε πως «είναι αναγκαίο να έχουμε τον ισχυρότερο δυνατόν υποψήφιο στην κορυφή του ψηφοδελτίου».

Μέχρι στιγμής, 11 βουλευτές και ένας γερουσιαστής των Δημοκρατικών έχουν καλέσει δημοσίως τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα. Πρόκειται για τους βουλευτές Λόιντ Ντόγκετ (Τέξας), Ραούλ Γκριχάλβα (Αριζόνα), Σεθ Μούλτον (Μασαχουσέτη), Μάικ Κουίγκλι (Ιλινόι), Άντζι Κρεγκ (Μινεσότα), Άνταμ Σμιθ (Ουάσινγκτον), Μίκι Σέριλ (Νιου Τζέρσεϊ), Πατ Ράιαν (Νέα Υόρκη), Ερλ Μπλουμενάουερ (Όρεγκον), Χίλαρι Σόλτεν (Μίσιγκαν), Μπραντ Σνάιντερ (Ιλινόι) και τον γερουσιαστή Πίτερ Γουέλτς (Βερμόντ).

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Τρελάθηκε ο καιρός: Πάνω από 40 βαθμούς η θερμοκρασία - Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο βροχής - Δείτε αναλυτικά

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν καλεί να απαγορευθεί ο τύπος του τουφεκιού που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Τραμπ



Το Κυπριακό στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ - Συνέρχεται τις επόμενες ημέρες

Το Κυπριακό στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ - Συνέρχεται τις επόμενες ημέρες

Σε μία ανάλυση για το κυπριακό αναμένεται να προβεί το επόμενο διάστημα -ίσως στις αρχές Αυγούστου- ο ΔΗΣΥ, σε μία περίοδο η οποία θεωρείται κρίσιμη για το εθνικό μας θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top