ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξαρση κρούσματων κορωνοϊού: Έντονα συμπτώματα σε άτομα που δεν νόσησαν ποτέ - Πόσοι νοσηλεύονται στην ΜΕΘ

Έξαρση κρούσματων κορωνοϊού: Έντονα συμπτώματα σε άτομα που δεν νόσησαν ποτέ - Πόσοι νοσηλεύονται στην ΜΕΘ

Ανυπόφορος είναι μεν ο καύσωνας που πλήττει το νησί μας ωστόσο τα κρούσματα κορωνοϊού δεν φαίνεται να μειώνονται.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε ότι η αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού οφείλεται στη νέα παραλλαγή «flirt» που εμφανίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ωστόσο εξαπλώθηκε και στην Ευρώπη.

Ερωτηθείς αν η νόσος από την συγκεκριμένη παραλλαγή είναι ήπια ή σοβαρή, ο Δρ. Καραγιάννης απάντησε πως είναι η ιδιά με τις άλλες παραλλαγές, ωστόσο εξαρτάται από το πρόσωπο που νοσεί.

«Κάποιοι το περνούν ήπια και κάποιοι πιο σοβαρά. Το κατά πόσο θα νοσήσεις εξαρτάται από το κάθε άτομο, από την εμβολιαστική του κάλυψη, αν νόσησε προηγουμένως κτλ.», σημείωσε, προσθέτοντας ότι κάποια από τα άτομα που αναπτύσσουν έντονα συμπτώματα, δεν νοσήσαν καθόλου ως τώρα.

Όπως ανέφερε ο Δρ. Καραγιάννης, η αύξηση κρουσμάτων αφορά όλες τις ηλικίες, με την πλειοψηφία να αφορά ηλικιωμένους.

Σε ερώτηση αν ο ιός αναμένεται να φύγει ποτέ, ο Δρ. Καραγιάννης επεσήμανε ότι ο ιός θα είναι μαζί μας και δεν θα φύγει ποτέ, ωστόσο αναμένεται να αποκτήσει εποχιακό χαρακτήρα.

«Θα γίνει εποχιακός όπως την γρίπη μελλοντικά, αλλά αυτή την στιγμή δεν ξέρει εποχικότητα αφού ακόμα μεταλλάσσεται», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα συμπτώματα, ο Δρ. Καραγιάννης σημείωσε ότι είναι τα ίδια με τις άλλες παραλλαγές, απλά η διαφορά της παραλλαγής «flirt» είναι ότι προκαλεί παρατεταμένο βήχα.

«Σημαντικό είναι το πλύσιμο των χεριών, η αντισηψία των χεριών και η διενέργεια self test», είπε καταληκτικά.

Πόσοι νοσηλεύονται στην ΜΕΘ

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Χαράλαμπος Χαριλάου επεσήμανε ότι νοσηλεύονται γύρω στα 30 άτομα, με τους 2 να βρίσκονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Όπως δήλωσε ο κ. Χαριλάου, η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων είναι ηλικιωμένοι ενώ, όσο αφορά τα μέτρα στα νοσοκομεία, το μόνο που ισχύει είναι η χρήση μάσκας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top