ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κόντρα» Προεδρικού – Αννίτας: Θα απαντηθεί η επιστολή από τον ΠτΔ στην ουσία του περιεχομένου της - Τι ενόχλησε την Κυβέρνηση

«Κόντρα» Προεδρικού – Αννίτας: Θα απαντηθεί η επιστολή από τον ΠτΔ στην ουσία του περιεχομένου της - Τι ενόχλησε την Κυβέρνηση

«Κάποιοι επιμένουν να βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος, επιχειρώντας να συντηρήσουν μια ένταση για ένα θέμα, το Κυπριακό, που δεν προσφέρεται για τέτοιες εντάσεις», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε πως επιστολές μπορούν να σταλθούν οπότε θέλουν για ό,τι θέλουν και πως θα απαντηθεί η επιστολή του ΔΗΣΥ από τον ΠτΔ στην ουσία του περιεχομένου της.

Τι ενόχλησε την Κυβέρνηση

Ως προεδρεύουσα της Δημοκρατίας την Τετάρτη η κα Αννίτα Δημητρίου αφού γνώριζε ότι θα έλειπε στο εξωτερικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επέλεξε να στείλει την επιστολή την Τετάρτη. Εγώ που ήμουν στην Κύπρο διάβασα την επιστολή από τα διαδικτυακά μέσα, είδα και το βίντεό της και λάβαμε την επιστολή στο Προεδρικό το απόγευμα. Αυτό δείχνει και τη διάθεση για συνεργασία και τον σεβασμό στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η επιλογή να σταλεί πριν τη συνάντηση με Ολγκίν στέλνει και αυτό τα δικά της μηνύματα.
Υπάρχουν θέματα στην επιστολή που δεν ακούστηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που δεν ωφέλιμο να τοποθετηθούμε για τα επόμενα βήμα, απόψεις και προθέσεις για να μην γνωρίζει και η άλλη πλευρά. Υπάρχουν και κάποια ζητήματα που περιλαμβάνονται στην επιστολή και συζητήθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο.

Αναγνωρίζουμε τη βούληση όλων των πολιτικών κομμάτων για να συνεισφέρουν στην επίλυση του Κυπριακού. Αλλά, δεν προσφέρεται το Κυπριακό για επικοινωνιακούς σκοπούς ή πολιτικούς ελιγμούς.

Το σημαντικότερο όμως που καταδεικνύει και τον μη σεβασμό στον θεσμό του ΠτΔ είναι πέραν από τη χρονική στιγμή (η κα Ολγκίν δεν είχε ενημερώσει ακόμη τον ΓΓ των ΗΕ για την έκθεσή της) αλλά ότι στην επιστολή προκαταβάλλεται το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής και επιμερίζονται και ευθύνες στη δική μας πλευρά. Και εγώ διερωτώμαι…στο Κυπριακό έχουν δοκιμαστεί όλες οι σχολές σκέψεις και δεν έχουμε δει λύση του Κυπριακού γιατί κολλά στην τουρκική αδιαλλαξία. Πρέπει να είναι κοινός ο αγώνας.

Κυπριακό

Η έκθεση της Ολγκίν αποτελεί το εφαλτήριο για το επόμενο μήνα. Εμείς αναμένουμε από τον ΓΓ να διαβάσει αυτή την έκθεση και τις σχετικές ανακοινώσεις.

Οι συστάσεις απευθύνονται προς τον ΓΓ και μόνο. Και είναι στη δική του κρίση σε ποιον βαθμό θα ενημερωθούν τα εμπλεκόμενα μέρη.
Αυτό που έχει τη σημασία του είναι η ουσία, τις ενέργειες που κρίνει ο ΓΓ ότι μπορούν να ληφθούν και πόσο σύντομα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Μετά τις καταιγίδες έρχονται υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Το αντιφατικό προφίλ του παραλίγο δολοφόνου του Τραμπ: Άθλιος σκοπευτής αλλά με βολή επαγγελματία και αριστερός που ψήφιζε συντηρητικούς

Βρήκαν στην κατοχή τους μαχαίρια και 14 κινητά - Πιάστηλαν να χρησιμοποιούν πλαστές πιστωτικές σε περίπτερο

Εξαφανίστηκε 25χρονος Αγγλοκύπριος στη Σαρδηνία - Τον ψάχνουν τρεις μέρες - Δραματική έκκληση από τη μητέρα του

«Μίλησε» η νεκροτομή του 25χρονου που παρασύρθηκε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Έτσι έχασε τη ζωή του



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Τα συγχαρητήρια του στην Ρομπέρτα Μέτσολα για την επανεκλογή της ως Πρόεδρος στη 10η κοινοβουλευτική θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top