Εύσημα από Μπάν σε Αναστασιάδη και Ακιντζί

Εύσημα από Μπάν σε Αναστασιάδη και Ακιντζί

Ο ΓΓ του ΟΗΕ καλωσόρισε τη δέσμευση Αναστασιάδη-Ακιντζί για εντατικοποίηση των συνομιλιών

Τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε από τους ηγέτες των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων, από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που στοχεύουν στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, συζήτησαν την Παρασκευή ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση εκπρόσωπος του κ. Μπαν.

«Ο ΓΓ καλωσόρισε το θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα που επιδείχθηκε από τους ηγέτες, όπως και τη δέσμευσή τους να εντείνουν το ρυθμό των συναντήσεων των ηγετών στους προσεχείς μήνες, με στόχο να φτάσουν σε μία διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν», επεσήμανε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι συζήτησαν επίσης «την εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων στη διαδικασία».

Σημείωσε ότι ο ΓΓ διαβεβαίωσε τον κ. Ακιντζί για την προσωπική σταθερή δέσμευση του ιδίου και των Ηνωμένων Εθνών να συνεχίσει να διευκολύνει τις προσπάθειες των ηγετών των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων στις συνομιλίες

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE