Από ηλεκτροσυγκόλληση φαίνεται να άρχισε η πυρκαγιά στον Ξυλιάτο

Από ηλεκτροσυγκόλληση φαίνεται να άρχισε η πυρκαγιά στον Ξυλιάτο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Σάββατο 13 Ιουλίου, 2024 και ώρα 13:01 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Ξυλιάτου, τοποθεσία «Καλογήρου».

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 13:30, καίγοντας έκταση 2 εκταρίων με ελιές, αμυγδαλιές και άγρια βλάστηση.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν 26 άτομα του Τμήματος Δασών με 5 πυροσβεστικά οχήματα. Της επιχείρησης του Τμήματος Δασών, συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 3 άτομα και 1 πυροσβεστικό όχημα, η Πολιτική Άμυνα με 3 άτομα και ένα πυροσβεστικό όχημα, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Την προσπάθεια κατάσβεσης συνέδραμαν και 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτροσυγκόλληση και η υπόθεση διερευνάται από την αστυνομία.   

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE