ΔΙΕΘΝΗ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο δράστης είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο δράστης είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημιοσιογράφου στο Χ, το FBI έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα. Αναμένονται από λεπτό σε λεπτό ανακοινώσεις από την αστυνομία της Πενσιλβάνια.
 

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ με τουφέκι από την οροφή κτιρίου περίπου 300 μέτρα μακριά από την εξέδρα όπου μιλούσε ο Τραμπ. Μια ομάδα ελεύθερων σκοπευτών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σκότωσε αμέσως τον ένοπλο. Σύμφωνα με τις αρχές δεν υπάρχει άλλη ενεργή απειλή.

«Αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε διατεθειμένοι να προσδιορίσουμε ποιος είναι ο δράστης, είμαστε κοντά στην ταυτοποίησή του», δήλωσε ο αξιωματικός του FBI Κέβιν Ρόακ. «Δεν είχε πάνω του ταυτότητα. Οι ερευνητές χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του», ανέφερε.

 
«Προς το παρόν δεν έχουμε αναγνωρισμένο κίνητρο», πρόσθεσε και σημείωσε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου πιστεύουν ότι ο πυροβολισμός ήταν μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τραμπ. Ο αξιωματικός είπε επίσης ότι δεν θα δημοσιοποιήσουν ακόμη λεπτομέρειες για το όπλο. 

Ο αντισυνταγματάρχης Τζορτζ Μπίβενς είπε: «Φαίνεται ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα»

«Δεν θεωρούμε απολύτως δεδομένο ότι επρόκειτο για επίθεση μοναχικού λύκου», συμπλήρωσε.

Επιβεβαίωσε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά. Και τα τρία θύματα ήταν άνδρες.

 
Και όταν ρωτήθηκε αν τα θύματα κάθονταν κοντά, ο αντισυνταγματάρχης Μπίβενς είπε: «Οι πυροβολισμοί ήταν κάπως διάσπαρτοι και έτσι δεν ήταν μόνο σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία»

Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι η έρευνα για τον πυροβολισμό θα συνεχιστεί για «μέρες, εβδομάδες και μήνες».

Είπαν ότι αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα των διωκτικών αρχών ήταν να «προσδιορίσουν το κίνητρο του πυροβολισμού» και «αν εμπλέκεται κάποιος άλλος».

Το FBI ζήτησε από το κοινό να επικοινωνήσει με οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βοηθήσει.


Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στον Τραμπ

Δύο νεκροί και δύο άνθρωποι σε κρίσιμη κατάσταση είναι ο απολογισμός των πυροβολισμών με στόχο τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια. Ο ένας νεκρός, είναι ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ και ο δεύτερος πολίτης από το πλήθος των συγκεντρωμένων.

Σύμφωνα με τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ ο δράστης της απόπειρας σκοτώθηκε από δικό τους ελεύθερο σκοπευτή, ενώ ο πολίτης δολοφονήθηκε από τις σφαίρες του δράστη. Δύο ακόμη πολίτες από το πλήθος τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με μαρτυρία που μεταδίδει το BBC, λίγο πριν ακουστούν οι πυροβολισμοί, αντιλήφθηκαν έναν ένοπλο άνδρα στην οροφή κτιρίου, να ετοιμάζεται να πυροβολήσει ενώ ο Τραμπ συνέχισε να βρίσκεται στην εξέδρα.


Μέσα σε δευτερόλεπτα ακούστηκαν τουλάχιστον πέντε πυροβολισμοί και τα στελέχη των Μυστικών Υπηρεσιών έσπευσαν να απομακρύνουν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιο από την εξέδρα.

Λίγο αργότερα, κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να κείτεται νεκρός και εικάζεται ότι πρόκειται για τον δράστη: 

To FBI έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα που πυροβόλησε τον Ντόναλντ Τραμπ σε συγκέντρωση στην Πενσυλβανία. Ο επικεφαλής των ερευνών ωστόσο απέφυγε να κατονομάσει πισήμως τον δράστη λέγοντας ότι οι σχετικές πληροφορίες θα δοθούν στη δημοσιότητα όταν το FBI θα είναι σίγουρο 100%.

Είναι άνδρας, περίπου 20 ετών και από την Πενσιλβάνια, σύμφωνα με πολλούς αξιωματούχους των αμερικανικών αρχών επιβολής του νόμου.

Οι μυστικές υπηρεσίες δήλωσαν ότι «εξουδετερώθηκε» και είναι πλέον νεκρός.

Βίντεο που κατέγραψε ελικόπτερο πάνω από τη συγκέντρωση στο Μπάτλερ δείχνει έναν άνδρα να βρίσκεται σε μια στέγη και δίπλα του να έχει κάτι που φαίνεται να είναι ένα τουφέκι.

Ένα δεύτερο βίντεο, που τραβήχτηκε στο έδαφος από ένα μέλος του κοινού, δείχνει έναν άνδρα που φοράει ρούχα τύπου παραλλαγής να βρίσκεται στην κορυφή της οροφής.

Ένα άτομο πίσω από την κάμερα λέει: «Μπορείτε να δείτε τον τύπο εκεί. Νομίζω ότι τον χτύπησαν. Ο τύπος... φαίνεται νεκρός».
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Ιδού ο σταυρός που «μυρόβλυζε» στη Μονή Αββακούμ – Πού βρίσκεται σήμερα και πώς εξαπατούσαν τους πιστούς – Δείτε φωτογραφία

Πόθεν Έσχες Αννίτας: Η περιουσία της, οι καταθέσεις και… τα πολλά χρέη

Υπόθεση Metamax: Διαφήμιζαν κέρδη μέχρι και 3 χιλιάδες ευρώ την ημέρα - Πραγματοποιούσαν σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Κύπριος σημαίνει...κυβερνητικός: Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των Δημόσιων Υπαλλήλων

Αυτή είναι η Ελληνίδα ηθοποιός που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του συζύγου της



Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Ο λόγος περί του «Πόθεν Έσχες». Όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία έδωσαν στη δημοσιότητα οι υφιστάμενοι βουλευτές

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top