ΔΙΕΘΝΗ

Άμεση ανάλυση BBC: Πώς η απόπειρα κατά Τραμπ αλλάζει τα δεδομένα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Άμεση ανάλυση BBC: Πώς η απόπειρα κατά Τραμπ αλλάζει τα δεδομένα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Οι εικόνες του Ντόναλντ Τραμπ με σηκωμένη τη γροθιά του στον αέρα, με το αίμα να τρέχει στο πρόσωπό του, και τις Μυστικές Υπηρεσίες να ορμούν πάνω του για να τον προστατεύσουν και να τον απομακρύνουν από το βήμα οπού μιλούσε στη συγκέντρωσή του στην Πενσυλβάνια δεν γράφουν απλώς ιστορία – μπορεί κάλλιστα να αλλάξουν την πορεία των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Αυτή η συγκλονιστική πράξη πολιτικής βίας θα έχει αναπόφευκτα αντίκτυπο στην εκστρατεία, επισημαίνεται σε άμεση ανάλυση του BBC. Μάλιστα, η ανάρτηση του γιου του Ντόναλντ Τραμπ, Ερικ, λίγο μετά την απόπειρα εναντίον του πατέρα του, προβάλλεται ως χαρακτηριστική της σημασίας που αποκτά για αυτή καθεαυτή την προεκλογική εκστρατεία η δολοφονική απόπειρα.

Ο γιος του Τραμπ, Έρικ, σημειώνει το BBC, φρόντισε να περάσει το πολιτικό μήνυμα εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες ανεβάζοντας την φωτογραφία του πατέρα του με τα αίματα στο πρόσωπο και την γροθιά υψωμένη γράφει: «Αυτός είναι ο μαχητής που χρειάζεται η Αμερική».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε στην τηλεόραση λίγο μετά την απόπειρα δολοφονίας του αντιπάλου του και είπε ότι δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για πολιτική βία σαν αυτή. Εξέφρασε την ανησυχία του για τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του και είπε ότι ελπίζει να μιλήσει μαζί του αργότερα απόψε. Μάλιστα για πρώτη φορά από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον αντίπαλό του με το μικρό του όνομα «Ντοναλντ».

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν σταμάτησε όλες τις πολιτικές δηλώσεις και πλέον αλλάζει όλες τις τηλεοπτικές του διαφημίσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα, πιστεύοντας ξεκάθαρα ότι είναι ακατάλληλο να επιτεθεί στον Ντόναλντ Τραμπ αυτή τη στιγμή και να επικεντρωθεί στην καταδίκη του τι συνέβη.

Πολιτικοί από όλο το πολιτικό φάσμα –άνθρωποι που συμφωνούν σε πολύ λίγα πράγματα– συμφωνούν στο ότι η βία δεν έχει θέση σε μια Δημοκρατία.

Οι πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους, Μπιλ Κλίντον έσπευσαν να καταγγείλουν τη βία και δήλωσαν ανακουφισμένοι για το γεγονός ότι ο Τραμπ δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Ωστόσο, ορισμένοι από τους στενότερους συμμάχους και υποστηρικτές του Τραμπ κατηγορούν ήδη τον Μπάιντεν για τη βία, με έναν Ρεπουμπλικανό βουλευτή να... ρίχνει τα βέλη του στον πρόεδρο για «υποκίνηση σε δολοφονία» σε μια ανάρτησή του στο X.

Ο γερουσιαστής Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι στη λίστα με τα φαβορί για να γίνει ο αντιπρόεδρος υποψήφιος του Τραμπ, είπε ότι η ρητορική της εκστρατείας Μπάιντεν οδήγησε άμεσα σε αυτό το περιστατικό.

Άλλοι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί υιοθετούν παρόμοια επιχειρηματολογία, η οποία είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταδικαστεί από τους αντιπάλους τους ως εμπρηστική σε μια κρίσιμη στιγμή της αμερικανικής πολιτικής.

Ήδη μπορούμε να δούμε τις γραμμές μάχης να χαράσσονται σε αυτό που μπορεί να γίνει ένας πολύ άσχημος αγώνας για ένα βαθιά σοκαριστικό περιστατικό, αναφέρει το BBC. Αυτό θα αναδιαμορφώσει την προεκλογική εκστρατεία.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Ιδού ο σταυρός που «μυρόβλυζε» στη Μονή Αββακούμ – Πού βρίσκεται σήμερα και πώς εξαπατούσαν τους πιστούς – Δείτε φωτογραφία

Πόθεν Έσχες Αννίτας: Η περιουσία της, οι καταθέσεις και… τα πολλά χρέη

Υπόθεση Metamax: Διαφήμιζαν κέρδη μέχρι και 3 χιλιάδες ευρώ την ημέρα - Πραγματοποιούσαν σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Κύπριος σημαίνει...κυβερνητικός: Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των Δημόσιων Υπαλλήλων

Αυτή είναι η Ελληνίδα ηθοποιός που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του συζύγου της



Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Ανέκαθεν σεβασμός της ΕΥ στον θεσμό Γενικού Εισαγγελέα» - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Ανέκαθεν σεβασμός της ΕΥ στον θεσμό Γενικού Εισαγγελέα» - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Αν υπήρχε θεσμός τον οποίο η Ελεγκτική Υπηρεσία αντιμετώπιζε με περισσό σεβασμό είναι αυτός του Γενικού Εισαγγελέα, ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, κατά την τελευταία μέρα της αντεξέτασής του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου την Τρίτη, σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη για απόλυσή του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top