ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου

Η συμπλήρωση σήμερα 50 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο, το Κυπριακό και οι προθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ σε σχέση με τα επόμενα βήματα, καθώς και η απόπειρα φόνου εναντίον του υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλονται σήμερα από τις εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο “Εξαγγελίες πολλές αποτέλεσμα μηδέν» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ένα χρόνο μετά, το «ΚτίΖω» βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά ενώ αρχές Ιουλίου θα άρχιζε, υποτίθεται, η αναδόμηση της πρώτης πολυκατοικίας. Γράφει επίσης για τα 50 χρόνια από τη 15η Ιουλίου 1974, ημέρα του πραξικοπήματος στην Κύπρο. Προβάλλει επίσης το παγκόσμιο σοκ για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλτ Τραμπ, σημειώνοντας πως ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά της ομάδας ασφαλείας.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Προς ακραία προεκλογική πόλωση μετά την απόπειρα» γράφει ότι μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, το προεκλογικό κλίμα μπαίνει σε επικίνδυνη τροχιά, με την τοξικότητα να φθάνει στα ύψη. Αλλού αναφέρει ότι μισός αιώνας συμπληρώνεται σήμερα από το πραξικόπημα στην Κύπρο. Γράφει επίσης ότι μεγαλοεργολάβοι και επιχειρηματικοί φορείς στα κατεχόμενα ζητούν στήριξη και βοήθεια από τον κατοχικό ηγέτη, καθώς από την αρχή του χρόνου έχει μειωθεί κατακόρυφα το ενδιαφέρον στην αγορά ακινήτων.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Θέλει συνομιλίες ουσίας» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι την πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ αναμένουν οι δύο ηγέτες προκειμένου να τους ενημερώσει για το επόμενο βήμα και πως δεν αποκλείεται αυτή να σταλεί πριν τον Σεπτέμβριο. Όπως αναφέρεται, πρόθεση του ΓΓ είναι εντός του φθινοπώρου να μπει το Κυπριακό στα βαθιά και να καταπιαστεί με την ουσία. Γράφει αλλού ότι συνέρχεται αύριο το Συμβούλιο Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το θέμα του 12%. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα 50 χρόνια από την αποφράδα ημέρα του πραξικοπήματος στην Κύπρο.

Η «Χαραυγή» αναφέρεται πρωτοσέλιδα υπό τον τίτλο «Ας όψονται οι αίτιοι» μόνο στο θέμα που αφορά την επέτειο των 50 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’ στην Κύπρο, προβάλλοντας και φωτογραφικό υλικό. Καλεί επίσης όλους σε συναυλία μνήμης και τιμής που διοργανώνεται σήμερα στις 8 μμ στην Πύλη Αμμοχώστου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Ιδού ο σταυρός που «μυρόβλυζε» στη Μονή Αββακούμ – Πού βρίσκεται σήμερα και πώς εξαπατούσαν τους πιστούς – Δείτε φωτογραφία

Πόθεν Έσχες Αννίτας: Η περιουσία της, οι καταθέσεις και… τα πολλά χρέη

Υπόθεση Metamax: Διαφήμιζαν κέρδη μέχρι και 3 χιλιάδες ευρώ την ημέρα - Πραγματοποιούσαν σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Κύπριος σημαίνει...κυβερνητικός: Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των Δημόσιων Υπαλλήλων

Αυτή είναι η Ελληνίδα ηθοποιός που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του συζύγου της



Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Ανέκαθεν σεβασμός της ΕΥ στον θεσμό Γενικού Εισαγγελέα» - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Ανέκαθεν σεβασμός της ΕΥ στον θεσμό Γενικού Εισαγγελέα» - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Αν υπήρχε θεσμός τον οποίο η Ελεγκτική Υπηρεσία αντιμετώπιζε με περισσό σεβασμό είναι αυτός του Γενικού Εισαγγελέα, ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, κατά την τελευταία μέρα της αντεξέτασής του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου την Τρίτη, σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη για απόλυσή του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top