ΔΙΕΘΝΗ

Δύο οι υποψηφιότητες για τη θέση Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

Δύο οι υποψηφιότητες για τη θέση Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

Δύο υποψηφιότητες έχουν υποβληθεί για τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τους νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές να καλούνται να ψηφίσουν για τον θεσμό το πρωί της Τρίτης.

Ανανέωση της θητείας της διεκδικεί η Μαλτέζα Ευρωβουλευτής, Ρομπέρτα Μέτσολα, υποψήφια με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Υποψήφια είναι επίσης η Ισπανίδα Ευρωβουλευτής της Αριστεράς, Ιρένε Μοντέρο.

Η διαδικασία εκλογής της νέας Προέδρου θα διεξαχθεί στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, το πρωί της Τρίτης (11πμ ώρα Κύπρου). Η νέα Πρόεδρος θα πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία (50%+1) των έγκυρων ψήφων για να αναδειχθεί στο αξίωμα.

Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό από τον πρώτο γύρο, προβλέπεται να ακολουθήσει και δεύτερος και, αν χρειαστεί, και τρίτος γύρος.

Η θητεία του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου είναι 2,5 χρόνια.

Μετά την εκλογή της Προέδρου, οι Ευρωβουλευτές θα πρέπει να εκλέξουν και τους 14 Αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης θα κληθούν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία επαναδιεκδικεί τη θέση, μετά από πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εκλογές ΗΠΑ: Πήρε το χρίσμα από τους Ρεπουμπλικάνους ο Τραμπ - Επέλεξε για αντιπρόεδρό του τον Τζέι Ντι Βανς

Εκλογές ΗΠΑ: Πήρε το χρίσμα από τους Ρεπουμπλικάνους ο Τραμπ - Επέλεξε για αντιπρόεδρό του τον Τζέι Ντι Βανς

Τον γερουσιαστή Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς από το Οχάιο επέλεξε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ως τον αντιπρόεδρό του σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top