ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: Κανένας συμβιβασμός με την κατοχή και διχοτόμηση

ΓΓ ΑΚΕΛ: Κανένας συμβιβασμός με την κατοχή και διχοτόμηση

Ως ΑΚΕΛ «δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την τουρκική κατοχή, ούτε με τη διχοτόμηση και τα δύο κράτη, ακόμα κι αν μας έταζαν όλα τα χρυσά διαβατήρια του κόσμου» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο ΓΓ του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου.

Σε χαιρετισμό του στη συναυλία του ΑΚΕΛ, «50 χρόνια πραξικόπημα και τουρκική εισβολή», στην Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου, στη Λευκωσία, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «εμείς πολύ καλά γνωρίζουμε ότι η διχοτόμηση αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ύπαρξης του λαού μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

Πρόσθεσε ότι «η Αριστερά, όπως πάντα, θα συνεχίσει να σηκώνει στους ώμους της την ιστορική ευθύνη για επίλυση του Κυπριακού που είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τη διχοτόμηση».

Είναι γι’ αυτό, συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «που ανήμερα της επετείου του προδοτικού πραξικοπήματος, το οποίο έστρωσε το χαλί στον Αττίλα, επιστρέφουμε πίσω στις συναυλίες του Μίκη Θεοδωράκη στην Κύπρο το 1975, για να ανανεώσουμε την αγωνιστική μας δέσμευση για τη δικαίωση της πατρίδας μας».

Όπως είπε ο κ. Στεφάνου, «επιστρέφουμε στα τραγούδια του Θεοδωράκη για να προειδοποιήσουμε ξανά πως η παρέλευση του χρόνου χωρίς λύση, οδηγεί στην οριστικοποίηση της διχοτόμησης».

Πρόσθεσε ότι με αυτή «τη μεγαλειώδη συναυλία στέλνουμε το μήνυμα ότι πρέπει να επιδείξουμε θάρρος και τόλμη για ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών ικανών να σπάσουν τα αδιέξοδα και για συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «στέλνουμε το μήνυμα πως παραμένουμε συνεπείς σε ό,τι συμφωνήσαμε με την τουρκοκυπριακή πλευρά και έχει υιοθετήσει η διεθνής κοινότητα καθώς και το μήνυμα της αποφασιστικότητάς μας να διανύσουμε το τελευταίο μίλι που είχε απομείνει για τη λύση στο Κρανς Μοντανά».

Ως ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Στεφάνου «θα επιμένουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους γιατί αυτή είναι η υποχρέωσή μας απέναντι στην ιστορία και γιατί έχουμε υποχρέωση να διασώσουμε τη μνήμη και να θυμόμαστε ότι μισό αιώνα πριν ο τόπος μας σημαδεύτηκε από το διπλό έγκλημα: το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έκλεισε την ομιλία του με αναφορές στην επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων λέγοντας ότι «θα επιμένουμε να αναπτύσσουμε τη συνεργασία μας με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, γιατί είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι στον αγώνα για επανένωση του τόπου μας.

«Η Κύπρος μας, είναι πολύ μικρή για να είναι διαιρεμένη και πολύ μεγάλη για να μας αγκαλιάσει όλους», είπε τέλος ο κ. Στεφάνου.

Στη συναυλία συμμετέχουν η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανώλης Μητσιάς, πλαισιούμενοι από Κύπριους ερμηνευτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εκλογές ΗΠΑ: Πήρε το χρίσμα από τους Ρεπουμπλικάνους ο Τραμπ - Επέλεξε για αντιπρόεδρό του τον Τζέι Ντι Βανς

Εκλογές ΗΠΑ: Πήρε το χρίσμα από τους Ρεπουμπλικάνους ο Τραμπ - Επέλεξε για αντιπρόεδρό του τον Τζέι Ντι Βανς

Τον γερουσιαστή Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς από το Οχάιο επέλεξε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ως τον αντιπρόεδρό του σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top