ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Οι δηλώσεις Δημητρίου και Χατζηγιάννη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα - Υποδείξεις Αννίτας

ΔΗΣΥ: Οι δηλώσεις Δημητρίου και Χατζηγιάννη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα - Υποδείξεις Αννίτας

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στον ΔΗΣΥ με αφορμή, αυτή τη φορά, τις δημόσιες δηλώσεις των βουλευτών Δημήτρη Δημητρίου και Κυριάκου Χατζηγιάννη.

Η δυσαρέσκεια που επικρατεί εντός του κόμματος, ανάγκασε την Αννίτα Δημητρίου να συγκαλέσει τη Δευτέρα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, με βουλευτές να εκφράζουν δυσφορία κυρίως προς το πρόσωπο του Δημήτρη Δημητρίου.

Σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση, η Πρόεδρος του κόμματος ζήτησε από τους βουλευτές να εκφράζουν τις θέσεις και τις απόψεις τους εντός των συλλογικών οργάνων, ενώ υπήρξε έντονος προβληματισμός εκ μέρους των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας για την έλλειψη συντονισμού που παρατηρείται, με αποτέλεσμα να βγαίνουν προς τα έξω τοποθετήσεις που δείχνουν ότι δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη γραμμή.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που ο ΔΗΣΥ επιπλήττει δημόσια βουλευτή του, αφήνοντας μάλιστα αιχμές εναντίον του, για σκοπιμότητες. Ο κ. Δημητρίου σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή, είχε αναφέρει ότι δεν έγινε συζήτηση και αποτίμηση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών, κάτι που η ηγεσία του κόμματος απορρίπτει, αφού όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, καταγράφηκαν εισηγήσεις, έγιναν παραδοχές, εντοπίστηκαν αδυναμίες και λήφθηκαν αποφάσεις για βελτίωση.

Στις δηλώσεις Δημήτρη Δημητρίου ήρθε να προστεθεί η ανάρτηση του βουλευτή Κυριάκου Χατζηγιάννη στην πλατφόρμα «X» μέσω της οποίας εξέφρασε την αντίθεσή του τόσο για το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε η Αννίτα Δημητρίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Κυπριακό, όσο και για τη χρονική στιγμή. Ο κ. Χατζηγιάννης χαρακτήρισε ως επιζήμια την πράξη εκδήλωσης διαφωνιών σε φάση εντατικών διεργασιών των ΗΕ, για το Κυπριακό και διερωτήθηκε για το τι έκαναν όλους αυτούς τους μήνες στο Εθνικό Συμβούλιο.

Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να «χρυσώσουν το χάπι», η εσωστρέφεια στον ΔΗΣΥ δεν λέει να ξεπεραστεί και μάλιστα σε μια περίοδο κρισιμότητας για το κυπριακό, που το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να ακολουθεί μία συγκεκριμένη γραμμή προς όφελος του εθνικού ζητήματος.

Από τη μία η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Αναστασιάδη και από την άλλη η διαμάχη μεταξύ Αννίτας Δημητρίου και Δημήτρη Δημητρίου, δεν αφήνουν περιθώρια στο κόμμα να βαδίσει σε ήρεμα νερά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχονται βροχές μέσα στη ζέστη - Πότε να τις... περιμένουμε

Κύπριος σημαίνει...κυβερνητικός: Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των Δημόσιων Υπαλλήλων

Πολιτικός αναλυτής στο «Τ»: Πώς η σφαίρα που δέχθηκε ο Τραμπ μετατρέπεται σε εισιτήριο για εκλογή - Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Άλλη μια σύλληψη για την υπόθεση μαχαιροφορίας στην Αγία Νάπα

Ντόναλντ Τραμπ: Με επίδεσμο στο αυτί και υψωμένη γροθιά η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top