ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικός αναλυτής στο «Τ»: Πώς η σφαίρα που δέχθηκε ο Τραμπ μετατρέπεται σε εισιτήριο για εκλογή - Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Πολιτικός αναλυτής στο «Τ»: Πώς η σφαίρα που δέχθηκε ο Τραμπ μετατρέπεται σε εισιτήριο για εκλογή - Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Η απόπειρα δολοφονίας του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ και υποψηφίου για εκλογη, Ντόναλντ Τραμπ μονοπωλεί τόσο στον διεθνή όσο και στον κυπριακό τύπο.

Τα σενάρια για το εκλογικό αποτέλεσμα έχουν ήδη αρχίσει ενώ η απόπειρα δολοφονίας με αυτά τα δεδομένα φαίνεται ότι θα βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας μέχρι και τις επικείμενες εκλογές.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο πολιτικός αναλυτής, Χαράλαμπος Χρυσοστόμου, ανέφερε αρχικά ότι η χρονική στιγμή στην οποία έγινε η απόπειρα δολοφονίας συμπίπτει με:

1)την δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων οι οποίες έδειχναν τον Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται και να αυξάνει την διαφορά από τον Τζο Μπάιντεν,

2)το debate το οποίο διεξήχθη λίγες μέρες προηγουμένως και στο οποίο ήταν ξεκάθαρος νικητής ο Ντόναλτ Τραμπ διότι ο Τζο Μπάιντεν έδειξε πολλά προβλήματα και δυσκολίες κατά την διάρκεια της συζήτησης

3)την φημολογία και παρότρυνση από πολλούς για απόσυρση του νυν Προέδρου από την κούρσα των Προεδρικών Εκλογών λόγω ηλικίας και αδυναμιών.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοστόμου υπάρχουν τρεις συνέπειες από την απόπειρα δολοφονίας οι οποίες είναι ότι:

1) η προεκλογική εκστρατεία θα διεξάγεται σε ένα νέο πλαίσιο με περισσότερη ρευστότητα και αστάθεια

2)θα υπάρξει μεγαλύτερη πόλωση και όξυνση από την προ υπάρχουσα μεταξύ των υποστηρικτών των δύο υποψηφίων και ειδικά ανάμεσα στους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ οι οποίοι θα επιδείξουν περισσότερο ζήλο και φανατισμό υπέρ του

3)ο Ντόναλντ Τραμπ πλέον από θύμα της απόπειρα θα γίνει ήρωα αφού η φωτογραφία του με τη γροθιά και το ματωμένο του πρόσωπο θα τον μετατρέψει σε ένα άνθρωπο ο οποίος θα παλέψει για την δημοκρατία και την ενότητα στην χώρα

Παράλληλα ο κ. Χρυσοστόμου σημείωσε ότι, «ήδη πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγορούν τόσο τους Δημοκρατικούς όσο και τον Τζο Μπάιντεν ότι αυτοί ήταν η αιτία ώστε να οπλιστεί το χέρι του 20χρονου δράστη λόγω της ρητορικής που εξέπεμπαν εναντίον του Τραμπ, κατηγορώντας τον για ψεύτη, υπόδικο και για έναν άνθρωπο ο οποίος είχε επαφές με πορνοστάρ».

Επιπρόσθετα ο κ. Χρυσοστόμου, αναφερόμενος στη απόπειρα δολοφονίας του τέως Προέδρου, δήλωσε πως υπάρχουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι η απόπειρα δεν ήταν σκηνοθετημένη και δεν ήταν αποτέλεσμα προβοκάτσιας.

Συγκεκριμένα όπως εξήγησε, πρώτον «ήταν θέμα τύχης και θαύματος το γεγονός ότι δεν σκοτώθηκε ο Τραμπ, δεύτερον, υπάρχει νεκρός κάποιος θεατής και, τρίτον, ο ίδιος ο δράστης εντοπίστηκε αμέσως».

Ποια τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Όπως σημείωσε ο κ. Χρυσοστόμου, τα σενάρια για την επόμενη μέρα έχουν ως εξής: αναμένεται να δημοσιοποιηθούν κάποιες δημοσκοπήσεις οι οποίες θα δείχνουν ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα στον Τραμπ.

Το κρίσιμο ζήτημα το οποίο μπορεί να αλλάξει ξανά τα δεδομένα είναι, «μια πιθανή απόσυρση του Μπάιντεν από την κούρσα των εκλογών και επιλογή κάποιου άλλου υποψηφίου» ενώ όπως πρόσθεσε, «ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν διαφωνεί με αυτή την επιλογή και δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόθεση».

Επίσης, σημείωσε ότι η εικόνα με τη γροθιά και το ματωμένο του πρόσωπο του Ντόναλτ Τραμπ αποτελεί μια ιστορική φωτογραφία των ΗΠΑ και «σίγουρα του δίνει μια τεράστια ώθηση με μηνύματα όπως “δεν θα με σταματήσουν οι σφαίρες” και τα οποία αναμένεται να αξιοποιήσει και να εκμεταλλευτεί το γεγονός».

Συνοψίζοντας, ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι, πριν από την απόπειρα δολοφονίας, η προεκλογική εκστρατεία είχε ως κεντρικό πρόσωπο τον Τζο Μπάιντεν με αναφορές για το κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει στην προεδρία των ΗΠΑ και τις φυσικές του δυνάμεις. Πλέον το επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας θα είναι το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, η απόπειρα δολοφονίας και ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα ότι είναι μαχητής και συνεχίζει τον αγώνα του.

«Η σφαίρα που δεν τον σκότωσε μετατρέπεται εισιτήριο για εκλογή»

Καταληκτικά δήλωσε ότι «οποιοσδήποτε, ακόμη και ο πιο ισχυρός αντίπαλος του Τραμπ σίγουρα συμπάσχει και καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας, άρα όλα εκείνα τα οποία είχε εις βάρος του επισκιάζονται», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχονται βροχές μέσα στη ζέστη - Πότε να τις... περιμένουμε

Κύπριος σημαίνει...κυβερνητικός: Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των Δημόσιων Υπαλλήλων

Άλλη μια σύλληψη για την υπόθεση μαχαιροφορίας στην Αγία Νάπα

Ντόναλντ Τραμπ: Με επίδεσμο στο αυτί και υψωμένη γροθιά η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας



ΔΗΣΥ: Οι δηλώσεις Δημητρίου και Χατζηγιάννη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα - Υποδείξεις Αννίτας

ΔΗΣΥ: Οι δηλώσεις Δημητρίου και Χατζηγιάννη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα - Υποδείξεις Αννίτας

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στον ΔΗΣΥ με αφορμή, αυτή τη φορά, τις δημόσιες δηλώσεις των βουλευτών Δημήτρη Δημητρίου και Κυριάκου Χατζηγιάννη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top