ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύπριος σημαίνει...κυβερνητικός: Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των Δημόσιων Υπαλλήλων

Κύπριος σημαίνει...κυβερνητικός: Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των Δημόσιων Υπαλλήλων

Κατά 4,8% αυξήθηκε ο αριθμός απασχόλησης στην Κυβέρνηση, το πρώτο εξάμηνο του 2024. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία, η απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2024 ανήλθε στα 54.153 άτομα.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2024 το σύνολο της απασχόλησης στην Κυβέρνηση παρουσίασε αύξηση κατά 2.524 άτομα (4,8%) σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Στη Δημόσια Υπηρεσία απασχολούνταν 12.004 μόνιμοι υπάλληλοι,4.243 εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου (ΕΑΧ), 1.265 εργοδοτούμενοι ορισμένου χρόνου (ΕΟΧ) και 5.856 ωρομίσθιοι.  Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στη Δημόσια Υπηρεσία το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (51,4%) και το μικρότερο οι ΕΟΧ (5,4%).

Στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία απασχολούνταν 11.890 μόνιμοι υπάλληλοι, 1.193 ΕΑΧ, 3.768 ΕΟΧ και 148 ωρομίσθιοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (69,9%) και το μικρότερο οι ωρομίσθιοι (0,9%).

Στις Δυνάμεις Ασφαλείας απασχολούνταν 8.123 μόνιμοι υπάλληλοι, 4.617 ΕΑΧ, 299 ΕΟΧ και 747 ωρομίσθιοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στις Δυνάμεις Ασφαλείας το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (58,9%) και το μικρότερο οι ΕΟΧ (2,2%).

Στην απασχόληση της Κυβέρνησης περιλαμβάνονται: η Δημόσια Υπηρεσία, η Εκπαιδευτική Υπηρεσία και οι Δυνάμεις Ασφαλείας. Στη Δημόσια Υπηρεσία περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι των Υπουργείων, Τμημάτων και Υπηρεσιών.

Στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες καθώς και το προσωπικό του Κέντρου Παραγωγικότητας και του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου.

Στις Δυνάμεις Ασφαλείας περιλαμβάνονται: η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Εθνική Φρουρά. Και στις τρεις κατηγορίες οι υπάλληλοι διαχωρίζονται σε μόνιμους, εργοδοτούμενους αορίστου και ορισμένου χρόνου και ωρομίσθιο προσωπικό (τακτικό, έκτακτο και εποχικό).

Στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται τα Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων (Βουλευτές και Εκπρόσωποι Θρησκευτικών Ομάδων).

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχονται βροχές μέσα στη ζέστη - Πότε να τις... περιμένουμε

Πολιτικός αναλυτής στο «Τ»: Πώς η σφαίρα που δέχθηκε ο Τραμπ μετατρέπεται σε εισιτήριο για εκλογή - Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Άλλη μια σύλληψη για την υπόθεση μαχαιροφορίας στην Αγία Νάπα

Ντόναλντ Τραμπ: Με επίδεσμο στο αυτί και υψωμένη γροθιά η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας



ΔΗΣΥ: Οι δηλώσεις Δημητρίου και Χατζηγιάννη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα - Υποδείξεις Αννίτας

ΔΗΣΥ: Οι δηλώσεις Δημητρίου και Χατζηγιάννη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα - Υποδείξεις Αννίτας

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στον ΔΗΣΥ με αφορμή, αυτή τη φορά, τις δημόσιες δηλώσεις των βουλευτών Δημήτρη Δημητρίου και Κυριάκου Χατζηγιάννη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top