ΥΓΕΙΑ

Εμμηνόπαυση: Το δημοφιλές ποτό που χειροτερεύει τις εξάψεις στις 50χρονες – Οι επιλογές που δροσίζουν

Εμμηνόπαυση: Το δημοφιλές ποτό που χειροτερεύει τις εξάψεις στις 50χρονες – Οι επιλογές που δροσίζουν

Το καλοκαίρι, οι υψηλές θερμοκρασίες και η αυξημένη υγρασία επιδεινώνουν τις εξάψεις που βιώνουν οι γυναίκες στην κλιμακτήριο και την εμμηνόπαυση. Ο συνδυασμός του αλκοόλ με τις ακραίες θερμοκρασίες, δε, μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά τα συμπτώματα, κάνοντας την καθημερινότητά τους ακόμα πιο δύσκολη.

Το αλκοόλ έχει την ιδιότητα να αφυδατώνει το σώμα, και η αφυδάτωση μπορεί να εντείνει τις εξάψεις. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η αφυδάτωση είναι ήδη μεγαλύτερος κίνδυνος λόγω της θερμότητας και της αυξημένης εφίδρωσης. Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσει αυτήν την κατάσταση, καθιστώντας τις εξάψεις ακόμα πιο συχνές και έντονες.

Επιπλέον, το αλκοόλ διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, κάτι που συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αυτός ο μηχανισμός μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματικός, δεδομένου ότι το σώμα ήδη προσπαθεί να διατηρήσει μια ισορροπημένη θερμοκρασία παρά τις εξωτερικές υψηλές θερμοκρασίες.

Το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού είναι συχνά η επιδείνωση των εξάψεων, που μπορεί να συνοδεύονται από έντονη εφίδρωση, αίσθημα δυσφορίας και αυξημένη κόπωση. Αυτά τα συμπτώματα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την καθημερινή ζωή, κάνοντας τις κοινωνικές δραστηριότητες, τη δουλειά και τον ύπνο πιο δύσκολα.

Πολλές έρευνες υποστηρίζουν τη σχέση μεταξύ αλκοόλ και εξάψεων στην εμμηνόπαυση. Για παράδειγμα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Menopause διαπίστωσε ότι η κατανάλωση αλκοόλ συσχετίζεται με αυξημένη συχνότητα και ένταση των εξάψεων. Οι γυναίκες που κατανάλωναν αλκοόλ ανέφεραν περισσότερες εξάψεις σε σύγκριση με εκείνες που απέφευγαν το αλκοόλ.

Επιπλέον, το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, καθώς οι εξάψεις συχνά διαταράσσουν τον ύπνο τους. Η κατανάλωση αλκοόλ πριν από τον ύπνο μπορεί να μειώσει την ποιότητα του και να προκαλέσει νυχτερινές εξάψεις, καθιστώντας τον ύπνο ακόμα πιο δύσκολο.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Obstetrics & Gynecology ανέφερε ότι οι γυναίκες που απέφευγαν το αλκοόλ είχαν λιγότερες και ηπιότερες εξάψεις. Αυτό υποδεικνύει ότι η μείωση ή η εξάλειψη της κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών στην εμμηνόπαυση.

Συνεπώς, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες στην κλιμακτήριο και την εμμηνόπαυση να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ. Αντί αυτού, θα πρέπει να προτιμούν υγιεινές και δροσιστικές επιλογές όπως νερό, χυμούς φρούτων και τσάι από βότανα, που βοηθούν στην διατήρηση της ενυδάτωσης και στην μείωση των εξάψεων, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους κατά την πιο ζεστή περίοδο του χρόνου.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Ιδού ο σταυρός που «μυρόβλυζε» στη Μονή Αββακούμ – Πού βρίσκεται σήμερα και πώς εξαπατούσαν τους πιστούς – Δείτε φωτογραφία

Πόθεν Έσχες Αννίτας: Η περιουσία της, οι καταθέσεις και… τα πολλά χρέη

Υπόθεση Metamax: Διαφήμιζαν κέρδη μέχρι και 3 χιλιάδες ευρώ την ημέρα - Πραγματοποιούσαν σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Κύπριος σημαίνει...κυβερνητικός: Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των Δημόσιων Υπαλλήλων

Αυτή είναι η Ελληνίδα ηθοποιός που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του συζύγου της



Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Ο λόγος περί του «Πόθεν Έσχες». Όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία έδωσαν στη δημοσιότητα οι υφιστάμενοι βουλευτές

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top