ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

«Το νοιώθω έντονα, δεν έχουμε κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό σε αυτή τη χώρα. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και η όποια οικονομική ενίσχυση, γιατί χρειάζεται οικονομική ενίσχυση όσον αφορά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, δεν πρέπει να προσεγγίζεται μέσα από λογιστικά ή οικονομικά δεδομένα. Θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε σε τούτον τον τόπο», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης χαιρετίζοντας εκδήλωση του ΚΟΑ και των Olympians για την παρουσίαση της Κυπριακής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναφέρθηκε σε σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αθλητή που προετοιμαζόταν για τη επερχόμενη Ολυμπιάδα που έλεγε ότι δεν υπάρχει γήπεδο για προπόνηση.

«Σε μια χώρα, ένα κράτος.-μέλος της ΕΕ εν έτει 2024», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «δεν μπορούμε να περηφανευόμαστε ότι κάνουμε ως Πολιτεία αυτά που πρέπει να κάνουμε όταν δεν υπάρχουν υποδομές».

Αναφέρθηκε ακόμη στο ότι πολλοί αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς, αναγκάζονται να μεταβούν στο εξωτερικό για να σκοπούς της προετοιμασίας.

«Άρα το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε ως Πολιτεία είναι να επενδύσουμε πολύ περισσότερα στις υποδομές», υπογράμμισε.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι μέσα από την αναδρομή στην πορεία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, αναδεικνύεται, πέραν των γεγονότων και των προσωπικοτήτων, το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο στηρίζεται σε αρχές και αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, την αριστεία και της ευγενούς άμιλλας και συμπλήρωσε: «Αυτές ακριβώς τις αξίες υπηρέτησαν οι αθλητές και αθλήτριες του τόπου μας».

Είπε ακόμη πως η Πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού όσο και η αθλητική αρχή του τόπου, ο ΚΟΑ, εκτιμώντας τη σημαίνουσα δράσης της Κυπριακής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες «σας αναγνωρίζουμε και προσεγγίζουμε ως ένα από τους πιο σημαντικούς μας εταίρους στη μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τον κυπριακό αθλητισμό» και για τον λόγο αυτό στηρίζει κάθε πρωτοβουλία της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε μνεία στον Κώστα Παπακώστα, τον σημαιοφόρο της πρώτης συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και στους συνεχιστές της παράδοσης που ξεκίνησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980.

«Το κυριότερο όμως είναι», πρόσθεσε, «ότι όλοι εσείς εξελίσσετε αυτή την παράδοση μέσα από τις θυσίες σας την υψηλή προσπάθεια σας που προηγείται της πρόκρισης σας στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Τόνισε ακόμη ότι η κυπριακή κοινωνία είναι ιδιαίτερα περήφανη για τους Κύπριους Olympians, τονίζοντας ότι «την ίδια στιγμή θέλουμε η δική σας παράδοση να αποτελέσει το κίνητρο και να δώσει την ώθηση για ακόμη περισσότερα επιτεύγματα για τα οποία θα περηφανεύεται η πατρίδα μας».

Απευθυνόμενος στους αθλητές και αθλήτριες και τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής αποστολής Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι ο ίδιος θα βρίσκεται στο Παρίσι «για να σας καμαρώσω» και ότι θα τους συναντήσει και στο Ολυμπιακό Χωριό.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πως ο ίδιος δεν θα υποσχεθεί πολλά.

«Εκείνο που μπορώ να πω μετά βεβαιότητας να πω είναι ότι ως Πολιτεία θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν πρώτον προς την κατεύθυνση των υποδομών, το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά για να είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνει», είπε και απευθυνόμενος προς την Υπουργό Παιδείας τόνισε πως «δεν υπάρχουν καλύτερα πρότυπα για να αξιοποιήσουμε για τους μαθητές μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top